14 November 2016

ႏို႔ဆန္ျပဳတ္


Rice Pudding

အႏုဆုပ္


 အညာထန္းလ်က္ထြက္တဲ့ေဒသေတြမွာလုပ္ေလ့႐ွိတဲ့အႏုဆုပ္ေခၚတဲ့ပဲဆုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ငယ္စဥ္ခေလးဘဝေတြမွာသာစားခဲ့ဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ခုခ်ိန္မွာေတာ့လုပ္ေရာင္းတဲ့သူမေတြ႕ရ သေလာက္ျဖစ္ေနပါၿပီ။တေန႔ကယိုးဒယားေစ်းသြားရင္လိုခ်င္တဲ့ပစၥည္းမရခဲ့ဘဲသကာရည္ကိုေတြ႕ေတာ့အေမ့ကိုေမးတာသကာရည္ကဘာလုပ္တာလည္းေပါ့။အဲ့မွာအေမတို႔ငယ္ငယ္တုန္းကဖိုးဖိုးရြာျပန္ရင္သကာရည္ပံုးလိုက္သယ္လာၿပီးအႏုဆုပ္လုပ္ေရာင္းတဲ့အေၾကာင္းေျပာျပတယ္။ဒါနဲ႔ထံုးစံအတိုင္းစပ္စုစိန္လုပ္ၿပီးမျမင္ဖူးမစားဖူးတဲ့အညာကျမန္မာမုန္႔တခုက္ုလုပ္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။လြယ္လြယ္ေလးနဲ႔႐ိုးရာအခ်ိဳမုန္႔ေလးမို႔လုပ္စားရေအာင္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္...
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ကုလားပဲမႈန္႔ (အက်က္)- ၁၅၀ဂရမ္
သကာရည္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.သကာရည္ကိုခဲေနပါကေရေႏြးတဇြန္းခန္႔ထည့္ၿပီးေညာင္ေစးပံုစံျဖစ္ေအာင္ေမြၿပီးေခ်ထားပါ။(အခ်ိဳ႕သကာရည္မွာေလသလပ္ၿပီးေျခာက္ေနတတ္ပါတယ္)
2.သကာရည္ပန္းကန္အတြင္းသို႔ပဲမႈန္႔အက်က္၁၂၀ဂရမ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။က်န္ပဲမႈန္႔လက္က်န္ကိုဘမ္းတခုတြင္ထည့္ထားပါ။
3.လံုး၍ရေသာအေနအထားထိနယ္ေပး ၿပီးမိမိႏွစ္သက္ရာအရြယ္ဆုပ္လံုးေပးပါ။
4.လံုးၿပီးသားအႏုဆုပ္ေလးမ်ားကိုပဲမႈန္ျဖဴးထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးလိမ့္ကာလူးေပးပါ။
5.အားလံုးလံုးၿပီးပါကဘမ္းကိုေနပူတြင္တရက္ျပၿပီးေျခာက္သြားပါကေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀အထက္ပါအခ်ိဳးမွာ၁၀လံုးမွ၁၅လံုးရ႐ွိပါတယ္။
❀ပံုစံျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကဘမ္းတြင္ျဖန္႔ထ ည့္ၿပီးပံုစံခြက္ျဖင့္ျဖတ္ကာအထက္ပါနည္းအတိုင္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

ဂ်င္းေထာင္း

 ႐ွမ္းအစားအစာထဲကဂ်င္းေထာင္းနဲ႔အမဲလံုးဟင္းခ်ိဳေလးကိုဆိုဖီယာအန္တီေလးဆီကသင္ပါတယ္။
ပူစပ္စပ္ဂ်င္းေထာင္းနဲ႔အမဲလံုးဟင္းခ်ိဳေလးကရာ သီဥတုေအးတဲ့႐ွမ္းျပည္လိုေနရာမ်ိဳးအတြက္အႀကိဳ က္ေတြ႔ေစမဲ့တြဲဖက္ဟင္းဘဲျဖစ္ပါတယ္။ အလြန္လည္းလိုက္ဖက္လွပါတယ္။ဂ်င္းေထာင္းအစစ္မွာေတာ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးနည္းႁပီးဂ်င္းကိုအဓ္ိ ကသံုးပါတယ္။ဒီကရာသီဥတုနဲ႔အစပ္မစားသူအ တြက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးပိုသံုးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုး
႐ွမ္းပဲပုတ္ - ၁ခ်ပ္
ဂ်င္းေထာင္း - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရေဆးၿပီးမီးကင္ထားပါ။
2.႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုလည္းမီးကင္ထားပါ။
3.ဂ်င္းစိမ္းကိုအခြံသင္ၿပီးညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
4.င႐ုတ္ဆံုတြင္႐ွမ္းပဲပုတ္မီးကင္ထားသည္ကိုထည့္ေထာင္းပါ။
5.ၿပီးလ်ွင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးကင္ထားသည္ကိုအခြံသင္ထည့္ၿပီးသာသာေထာင္းပါ။ဂ်င္းေထာင္းထည့္ပါ။
6.ဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကညက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
နံနံပင္ေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာႏွစ္သက္ရာသီးနွံအတို႔အျမဳတ္သို႔မဟုတ္အမဲလံုးဟင္းခ်ိဳျဖင့္တြဲဖက္ကာထမင္း၀ိုင္းတြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀အစပ္စားႏိုင္ပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးေလ်ာ့ၿပီးဂ်င္းကိုပို ထည့္ေထာင္းပါ။
..............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

မုန္ညင္းအမဲလံုးဟင္းခ်ိဳ

Meet Ball with Green Mustard Soup
႐ွမ္းျပည္မွာခ်က္စားေလ့႐ွိတဲ့မုန္ညင္းအသားလံုးဟင္းခ်ိဳေလးျဖစ္ပါတယ္။အမဲသားအစားႏွစ္သက္ရာအသားျဖင့္ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။ဒီအသားလံုးဟင္းခ်ိဳကဂ်င္းမ်ားမ်ားနဲ႔ပူစပ္႐ွိန္းျဖစ္ေအာင္ခ်က္ထားၿပီးမုန္ညင္းအရြက္ကိုအသားနဲ႔ေရာၿပီးခ်က္တဲ့ဟင္းခ်ိဳဘဲျဖစ္ပါတယ္။ဂ်င္းေထာင္းနဲ႔တြဲဖက္ၿပီးေအး တဲ့ရာသီမွာပူ႐ွိန္း႐ွိန္းလိုက္ဖက္တဲ့ဆီမပါတဲ့ဟင္းအတြဲျဖစ္ပါတယ္။႐ွမ္းျပည္ကေနမသိေသးတဲ့ေဒသစာေလးေတြဖံုးနဲ႔လွမ္းသင္ေပးတဲ့သူကေတာ့ဆိုဖီယာအန္တီေလးျဖစ္ပါတယ္☺ ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္...
အမဲလံုးအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
*******************
အမဲသား - ၃၀၀ ဂရမ္
မုန္ညင္းစိမ္း(အရြက္) - တစ္စည္း
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း- တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ေကာ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခ်ိဳအတြက္ပါဝင္ပစၥည္း
*******************
အမဲသား
ၾကက္ျပဳတ္ရည္/ေရ - တစ္လီတာ
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃ေျမာင္း
ဂ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္
မုန္ညင္းစိမ္း(အ႐ိုး)-တစ္စည္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဦးစြာအမဲလံုးျပဳလုပ္ရန္အသားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းသို႔မဟုတ္ႀကိတ္ထားပါ။
2.စားေနက်အသားလံုးနဲ႔မတူဘဲမုန္ညင္းထည့္မွာျဖစ္ပါတယ္။မုန္ညင္းစိမ္းအ႐ိုးႀကီးႀကီးတစ္စည္းစာ ကိုအ႐ိုးႏွင့္အရြက္သီးသန္႔ဖယ္ထားပါ။
3.အမဲလံုးအတြက္မုန္ညင္းရြက္ကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းၿပီးအခါးရည္ညစ္ထုတ္ကာအမဲသားစင္းထားသည္ႏွင့္ေရာႀကိတ္ပါ။
4.ပန္းကန္တခုတြင္အမဲသားမုန္ညင္းႀကိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းေကာ္ မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ရိုက္ျပီးနယ္ေပးပါ။
5.ၿပီးလ်ွင္မိမိျပဳလုပ္လိုေသာအရြယ္အသားလံုးေလးမ်ားကိုလံုးၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ထားပါ။
6.ဟင္းခ်ိဳအိုးတည္ရန္ၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေရထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတည္ပါ။
7.ၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးပါးပါးစိတ္ထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴကို႐ိုက္ျပားၿပီးထည့္ပါ။ဂ်င္းကိုလည္းအတက္လိုက္ကိုထုၿပီးထည့္ပါ။
8.ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
9.ဆူပြက္ပါကအသင့္လံုးထားေသာအသားလံုးေလးမ်ားထည့္ၿပီးအသားလံုးအေပၚေပါေလာေပၚလာပါကအသားလံုးက်က္ၿပီျဖစ္၍ခ်န္ထားေသာမုန္ညင္းစိမ္းအ႐ိုးကိုေရေဆးလွီးျဖတ္ၿပီးထည့္ပါ။
10.ၿပီးလ်ွင္အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာ ထမင္းပူပူဂ်င္းေထာင္းစပ္႐ွိန္း႐ွိန္းနဲ႔တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ

(Home Made Egg Noodle )
ေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္ရန္စက္မလိုဘဲပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္ျဖင့္သန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္တဲ့အိမ္လုပ္ေခါက္ဆြဲလုပ္နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ေနရာေဒသတိုင္းမွာလြယ္ကူစြာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ေပမဲ့တခါတေလမွာအိမ္သားေတြအတြက္ကိုယ္တိုင္ျပင္ဆင္ေပးလိုတဲ့အိမ္႐ွင္မမ်ားနွင့္ကိုယ္တိုင္စမ္းသပ္ျပဳလုပ္လိုေသာဝါသနာ႐ွင္မ်ားလည္း႐ွိလိမ့္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္။ေခါက္ဆြဲႀကိတ္စက္အေသးေလးေတြဝယ္ယူၿပီးဒီအခ်ိဳးအတိုင္းလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၅၀၀ဂရမ္ (All Purpose Flour )
ၾကက္ဥ- ၅လံုး

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဂ်ံဳႏွင့္ၾကက္ဥကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးေရာနွယ္ကာ၃၀မိနစ္ခန့္နွပ္ထားပါ။ ေရမပါတဲ့အတြက္အေတာ္ေတာ္ၾကာနွယ္ရပါတယ္။
2.ႏွပ္သြားပါကေလးပိုင္းခြဲၿပီးတလံုးဆီျပားေနျပန္႔ေနေအာင္လိမ့္ပါ။
3.ၿပီးရင္ဂ်ံဳမႈန္႔မ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးအစြန္နွစ္ဘက္ကေနအလယ္ကိုလိပ္လာပါ။
4.လိပ္ျပီးပါကမိမိႏွစ္သက္ရာစိတ္ႀကိဳက္အျပားလွီးျဖတ္ပါ။
5.ျဖတ္ျပီးပါကအလိပ္နွစ္လိပ္အလယ္မွကိုင္ၿပီးခါခ်လိုက္လ်ွင္ေခါက္ဆြဲအစည္းလိုက္ေလးရပါျပီ။ဂ်ံဳမ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးမကပ္ေအာင္ေခြထားပါ ။
6.အားလံုးၿပီးလ်ွင္ေရဆူတြင္၃မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးေရေအးေလာင္းကာဆီအနည္းငယ္လူးထားၿပီးကိုယ္နွစ္သက္သလိုေၾကာ္စားျပဳတ္စားသုပ္စားႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀❀ရိုးရိ္ုးေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္လိုပါကၾကက္ဥအစားေရျဖင့္နယ္ပါ။
❀❀❀ဂ်ံဳနယ္လ်ွင္ဂ်ံဳသားမေပ်ာ့ရန္အေရးႀကီးပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

ပဲငပိျပဳလုပ္နည္း

ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမႈမ်ား႐ွိၿပီးမိမိလိုသလိုျပန္လည္ျပဳျပင္အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္ရန္အဆင့္ဆင့္အခ်ိန္ေပးရတာမို႔အခုေခတ္အေတာ္မ်ားမ်ားလည္းစိတ္ဝင္စားၾကမယ္မထင္ပါဘူး။ကိုယ္သိထားတာေလးေတြကိုလက္ဆင့္ကမ္းခဲ့ခ်င္တဲ့စိတ္နဲ႔ဘဲဒီလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးခ်င္ပါတယ္။ငယ္ငယ္ကအိမ္မွာအဖြားနဲ႔အတူတႏွစ္တ ခါပဲပုတ္အတူလုပ္ခဲ့ဖူးပါတယ္။ပဲပုတ္ကိုတႏွစ္စာမ်ားမ်ားျပဳလုပ္ေလ့႐ွိၿပီးပဲငပိကိုေတာ့အနည္းငယ္သာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ပဲငပိကို ပဲပိစပ္ႏွင့္တ႐ုတ္ပဲ (Broad Bean)ႏွစ္မ်ိဳးနဲ႔ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။အခုျပဳလုပ္ထားတာေတာ့ပဲပိစပ္ျဖစ္ပါ တယ္။ပဲငပိကိုလည္းအခ်ိဳအစပ္ပံုစံႏွစ္မ်ိဳးျ ပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။အခုျပဳလုပ္ထားတာေ တာ့အစပ္ျဖစ္ပါတယ္။ပဲပုတ္ျပဳလုပ္နည္းနဲ႔အဆင့္မ်ားအတူတူျ ဖစ္ၿပီးေနာက္ဆံုးအဆင့္တြင္အခ်ဥ္တည္ေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ပဲပိစပ္ - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၃ခြက္
ေဆာ္ဒါ - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ပဲျပဳတ္ရန္
ဂ်င္းေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငရုပ္သီးအၾကမ္းမႈန္႔ -နွစ္ဇြန္း
(င႐ုတ္ခ်ဥ္အသံုးျပဳႏိုင္)
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟြားေက်ာက္ - တစ္ဇြန္း
စမံုစပါးေစ့အမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ေရွာက္ေကာ -တစ္ဇြန္း
ပ်ားရည္ - ၂၀၀ gm
ပဲငံျပာရည္ - ၁၀၀ ml
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ပဲကိုေရေဆးၿပီးပြလာသည္ထိစိမ္ထားပါ။
2.ပြလာပါကေဆာ္ဒါထည့္ၿပီးႏူးအိလာသည္ထိျပဳတ္ပါ။
3.ႏူးအ္ိပါကဆယ္ယူေရစစ္ထားၿပီးသန္႔ရွင္းေသာပိတ္စတြင္ထည့္ကာျခင္းေတာင္းဇကာသ္ို႔ဘူးတခုတြင္ထည့္ၿပီးပဲပုတ္နံ႔ထြက္လာသည္ထိပူေႏြးေသာေနရာတြင္ထားပါ။ရွမ္းျပည္တြင္ေနပူထဲထုတ္လွမ္းေလ့ရွိပါတယ္။
4.ပဲဲပုတ္နံ႔ထြက္လာပါကေထာင္းဆံုရွိလ်ွင္ဆံုျဖင့္ေစးလာေအာင္ေထာင္းေပးပါ(မေထာင္းဘဲအေစ့လိုက္လည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္)။ဤအဆင့္တြင္ပဲပုတ္အစိုကိုေၾကာ္စားခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။
5.ဟြားေက်ာက္စမံုစပါးေစ့နွင့္ေရွာက္ေကာကိုေလွာ္ၿပီးအမႈန္႔ေထာင္းထားပါ။
6.ျပီးလ်ွင္ေထာင္းထားသည့္ပဲပုတ္ထဲသို႔ဂ်င္းေထာင္း၊ငရုပ္သီးမႈန္႔၊ဆား၊ေထာင္း ထားေသာဟြားေက်ာက္ေရွာက္ေကာနွင့္စမံုစပါးမႈန့္ပ်ားရည္တ္ို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။အရသာအေပါ့အငံျမည္း ပါ။
7.ဤအဆင့္တြင္င႐ုတ္သီးမႈန္႔အစားင႐ုတ္ခ်ဥ္တည္ထားသည္ကိုအသံုးျပဳပါကအနီေရာင္ပဲငပိကိုရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
8.အခ်ိဳျပဳလုပ္လိုပါကင႐ုတ္သီးမထည့္ဘဲျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
9.ပဲငံျပာရည္အစားဆားကိုသံုးေပးႏိုင္ၿပီးမိမိျပဳလုပ္လိုေသာအေရာင္အပ်စ္အက်ဲကိုလိုသလိုဖန္တီးပါ။
10.ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာေျခာက္ေသြ႔သန္႔စင္ၿပီးဆီကင္းေသာပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးေလလံုေအာင္ပိတ္ထားပါ။
11.တလခန္႔တည္ထားၿပီးပါကမိမိလိုသလိုခ်က္စားႏိုင္ၿပီျဖစ္ပါတယ္။
12.ပဲငပိကိုထမင္းဝိုင္းတြင္အစပ္တခြက္အျဖစ္တည္ခင္းႏိုင္သလိုအသားငါးမ်ားျဖင့္မိမိႏွစ္သက္သလိုခ်က္စားေၾကာ္စားႏိုင္ပါတယ္။မာလာဟင္း၊မာလာေခါက္ဆြဲ၊မာလာငါး၊ၿမီး႐ွည္ေျမအိုးၿမီး႐ွည္အစ႐ွိသ ည္တို႔ျပဳလုပ္ရာမွာအလြန္အသံုးဝင္မဲ့ပဲငပိျဖစ္ပါတယ္။
❀အသံုးျပဳေသာအိုးပုလင္းအားလံုးဆီကင္းဆင္ရန္ဂ႐ုျပဳပါ။
❀င႐ုတ္သီးမႈန္႔ႏွင့္င႐ုတ္ခ်ဥ္မိမိႏွစ္သက္ရာေရြးၿပီးထည့္ပါ။
❀ပဲငံျပာရည္သံုးပါကအေရာင္အမဲရမွာျဖစ္ၿပီးမသံုးလိုကဆားသီးသန္႔သံုးႏိုင္ပါတယ္။
❀ပ်ားရည္အစားၾကံသကာရည္ေညာင္ေစးက်ဆအာင္က်ိဳၿပီးသံုးႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...