14 November 2016

အႏုဆုပ္


 အညာထန္းလ်က္ထြက္တဲ့ေဒသေတြမွာလုပ္ေလ့႐ွိတဲ့အႏုဆုပ္ေခၚတဲ့ပဲဆုပ္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။ငယ္စဥ္ခေလးဘဝေတြမွာသာစားခဲ့ဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ခုခ်ိန္မွာေတာ့လုပ္ေရာင္းတဲ့သူမေတြ႕ရ သေလာက္ျဖစ္ေနပါၿပီ။တေန႔ကယိုးဒယားေစ်းသြားရင္လိုခ်င္တဲ့ပစၥည္းမရခဲ့ဘဲသကာရည္ကိုေတြ႕ေတာ့အေမ့ကိုေမးတာသကာရည္ကဘာလုပ္တာလည္းေပါ့။အဲ့မွာအေမတို႔ငယ္ငယ္တုန္းကဖိုးဖိုးရြာျပန္ရင္သကာရည္ပံုးလိုက္သယ္လာၿပီးအႏုဆုပ္လုပ္ေရာင္းတဲ့အေၾကာင္းေျပာျပတယ္။ဒါနဲ႔ထံုးစံအတိုင္းစပ္စုစိန္လုပ္ၿပီးမျမင္ဖူးမစားဖူးတဲ့အညာကျမန္မာမုန္႔တခုက္ုလုပ္ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။လြယ္လြယ္ေလးနဲ႔႐ိုးရာအခ်ိဳမုန္႔ေလးမို႔လုပ္စားရေအာင္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္...
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ကုလားပဲမႈန္႔ (အက်က္)- ၁၅၀ဂရမ္
သကာရည္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.သကာရည္ကိုခဲေနပါကေရေႏြးတဇြန္းခန္႔ထည့္ၿပီးေညာင္ေစးပံုစံျဖစ္ေအာင္ေမြၿပီးေခ်ထားပါ။(အခ်ိဳ႕သကာရည္မွာေလသလပ္ၿပီးေျခာက္ေနတတ္ပါတယ္)
2.သကာရည္ပန္းကန္အတြင္းသို႔ပဲမႈန္႔အက်က္၁၂၀ဂရမ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။က်န္ပဲမႈန္႔လက္က်န္ကိုဘမ္းတခုတြင္ထည့္ထားပါ။
3.လံုး၍ရေသာအေနအထားထိနယ္ေပး ၿပီးမိမိႏွစ္သက္ရာအရြယ္ဆုပ္လံုးေပးပါ။
4.လံုးၿပီးသားအႏုဆုပ္ေလးမ်ားကိုပဲမႈန္ျဖဴးထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးလိမ့္ကာလူးေပးပါ။
5.အားလံုးလံုးၿပီးပါကဘမ္းကိုေနပူတြင္တရက္ျပၿပီးေျခာက္သြားပါကေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀အထက္ပါအခ်ိဳးမွာ၁၀လံုးမွ၁၅လံုးရ႐ွိပါတယ္။
❀ပံုစံျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကဘမ္းတြင္ျဖန္႔ထ ည့္ၿပီးပံုစံခြက္ျဖင့္ျဖတ္ကာအထက္ပါနည္းအတိုင္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...