အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
6 June 2015
ေက်ာက္ပြင့္အခ်ိဳရည္
Snow Ear Fungus Sweet Soup
ေက်ာက္ပြင့္အခ်ိဳပြဲေလးဟာျဖင့္ေဆးဖက္လည္းဝင္ၿပီးအ႐ြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစတယ္လို႔ဆိုပါတယ္။Chinese Family အမ်ားစုဟာတပတ္ကို ၂ရက္ေလာက္ခ်က္စားေလ့ရွိပါတယ္။ဝမ္းတြင္းအပူၿငိမ္းေစၿပီး က်န္းမာ ေရးအတြက္အားျဖည့္ေပးလို႔ေစ်းသက္သာတဲ့ဆင္းရဲသားငွက္သိုက္လို႔လည္းဆိုၾကပါတယ္။ေက်ာက္ပြင့္ကcollegenတမ်ိဳးျဖစ္အမ်ိဳးသမီးမ်ား၏အသားအေရအတြက္လည္းအမ်ားႀကီးအေထာက္အကူျဖစ္ေစပါတယ္။Wolfberryကေတာ့အသည္း၊ေက်ာက္ကပ္အားနည္းျခင္းနဲ႔အျမင္အာရံုတို႔ကိုဖြံၿဖိဳးေစပါတယ္။ Red datesစြန္ပလြံေျခာက္ရဲ႕ အက်ိဳးျပဳပံုမ်ားစြာထည္းကတခ်ိဳ႕ကေတာ့ေသြးအားေကာင္းေစျခင္း၊အေၾကာမ်ားသန္မာေစၿပီးခႏၶာကိုယ္ခုခံအားကိုတိုးေစပါတယ္။အသံုးျပဳထားေသာပါဝင္ပစၥည္းမ်ားရဲ႕အက်ိဳးျပဳပံုအခ်က္အလက္မ်ားကိုေရွးကဘိုးဘြားမ်ား၏အေျပာသပ္သပ္မဟုတ္ဘဲ Google search မွာBenefits of Chinese Herbs ကေနျပန္ရွာၿပီးေရးေပး ထားျခင္းသာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေက်ာက္ပြင့္ -၂ပြင့္
ဆြမ္းေမြး႐ြက္ - နွစ္ေခ်ာင္း
သၾကားခဲ Rock sugar - အႀကီး၂တံုး (အခ်ိဳႀကိဳက္လ်ွင္ပိုထည့္ပါ)
ြစြန္ပလြံသီးေျခာက္ - ၅လံုး ( Red jujube ,red dates)
Wolfberry - ၂ဇြန္း
သစ္ေတာ္သီးအညိဳ - တစ္လံုး
ေရ - ၃လီတာ
(၁)ေက်ာက္ပြင့္ကိုေရ၁၀မိနစ္ခန္႔စိမ္ၿပီးအရင္းကိုျဖတ္ၿပီးခပ္ေသးေသးေခ်ြထားပါ။
(၂)အိုးတခုတြင္ေက်ာက္ပြင့္၊ဆြမ္းေမြး႐ြက္၊ေရနွင့္သၾကားခဲထည့္ ၿပီး မိနစ္၃၀ခန္႔မီး ေအးေအးျဖင့္က်ိဳပါ။
(၃)Wolfberry၊စြန္ပလြံေျခာက္နွင့္သစ္ေတာ္သီးကိုအခြံသင္အတံုးေလးမ်ားစိတ္ထည့့့္ၿပီး မိနစ္၃၀ခန္႔ထည့္က်ိဳပါ။
(၄)က်ိဳၿပီးပါကအပူ သို ႔အေအး နွစ္သက္သလိုသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment