ဂ်ံဳၾကမ္း - ၅၀၀ ဂရမ္
ဆီ - ၁၂၀ ဂရမ္
Baking Powder - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
ႀကံသကာရည္ -၂၅၀ ml (ႀကံသကာ၁၅၀ဂရမ္)
နွမ္း - ၃ဇြန္း
ၾကက္ဥအနွစ္ - ၁လံုး
(၁)ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳ ၊baking powder ထည့္ၿပီးသမေအာင္မြပါ။
(၂)ဆီထည့္ၿပီးေမြပါ။
(၃)ၾကက္ဥနွင့္ႀကံသကာရည္ကိုျဖည္းျဖည္းဆီေလာင္းထည့္ၿပီးဂ်ံဳသားေခ်ာေမြ႕သည္ထိနွယ္ေပးပါ။
(၄)ေခ်ာေမြ႕လာပါကအဝတ္ျဖင့္အုပ္ၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔နွပ္ထားပါ။
(၅)အစာထည့္ရန္ပဲယိုအဆင့္သင့္ျပင္ထားပါ။
(၆)ဂ်ံဳလံုးနွပ္ပါကနွစ္သက္ရာအ႐ြယ္ျဖတ္ၿပီးလံုးပါ။
(၇)ဂ်ံဳကိုျဖန္႔ၿပီးပဲယိုထည့္ၿပီးျပန္ပိတ္ကာပလပ္စတစ္အေပၚေအာက္ခံၿပီးသာသာျပန္႔ေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။ပဲယိုမ်ားထြက္မလာေအာင္ဂရုစိုက္ၿပီးျဖန္႔ပါ။
(၈) လိုအပ္ေသာအေနထားရပါကဆီသုပ္စကၠဴခင္းထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမ်က္ႏွာျပင္ၾကက္ဥနွစ္သုတ္ကာနွမ္းျဖဴးၿပီးOvenတြင္၁၇၀ဒီကရီျဖင့္၄၅မိနစ္ခန္႔အေရာင္ရလာသည္ထိကင္ေပးၿပီးအေအးခံကာသံုးေဆာင္န္ုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment