6 June 2015

ပဲလမုန္​႔

ဂ်ံဳၾကမ္း - ၅၀၀ ဂရမ္
ဆီ - ၁၂၀ ဂရမ္
Baking Powder - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္
ၾကက္ဥ - ၂လံုး
ႀကံသကာရည္ -၂၅၀ ml (ႀကံသကာ၁၅၀ဂရမ္)
နွမ္း - ၃ဇြန္း
ၾကက္ဥအနွစ္ - ၁လံုး
(၁)ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳ ၊baking powder ထည့္ၿပီးသမေအာင္မြပါ။
(၂)ဆီထည့္ၿပီးေမြပါ။
(၃)ၾကက္ဥနွင့္ႀကံသကာရည္ကိုျဖည္းျဖည္းဆီေလာင္းထည့္ၿပီးဂ်ံဳသားေခ်ာေမြ႕သည္ထိနွယ္ေပးပါ။
(၄)ေခ်ာေမြ႕လာပါကအဝတ္ျဖင့္အုပ္ၿပီးဆယ္မိနစ္ခန္႔နွပ္ထားပါ။
(၅)အစာထည့္ရန္ပဲယိုအဆင့္သင့္ျပင္ထားပါ။
(၆)ဂ်ံဳလံုးနွပ္ပါကနွစ္သက္ရာအ႐ြယ္ျဖတ္ၿပီးလံုးပါ။
(၇)ဂ်ံဳကိုျဖန္႔ၿပီးပဲယိုထည့္ၿပီးျပန္ပိတ္ကာပလပ္စတစ္အေပၚေအာက္ခံၿပီးသာသာျပန္႔ေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။ပဲယိုမ်ားထြက္မလာေအာင္ဂရုစိုက္ၿပီးျဖန္႔ပါ။
(၈) လိုအပ္ေသာအေနထားရပါကဆီသုပ္စကၠဴခင္းထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမ်က္ႏွာျပင္ၾကက္ဥနွစ္သုတ္ကာနွမ္းျဖဴးၿပီးOvenတြင္၁၇၀ဒီကရီျဖင့္၄၅မိနစ္ခန္႔အေရာင္ရလာသည္ထိကင္ေပးၿပီးအေအးခံကာသံုးေဆာင္န္ုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...