ျမန္မာမုန္႔လက္ေကာက္ကိုအေနာက္တိုင္းမွဴျပဳထားတယ္ဘဲဆို
ပါေတာ့ေနာ္။ :)
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၃၀၀ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ေရ - ၃၀၀ ml
Baking Powder - ၂ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
နွမ္း - တစ္ပန္းကန္
ျပဳလုပ္နည္း
******
ဇလံုတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးနံ႔ေအာင္နယ္ေပးပါ။ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္နွယ္ပါ။နွယ္ၿပီးပါကတနာရီခန္႔အဖံုးအုပ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။
မုန္႔သားနွပ္ပါကမုန္လုံးတလံုးကို၂၅ဂရမ္အလံုးေလးမ်ားခ်ိန္ထားပါ။မုန္႔လံုးတလံုးဆီကိုျပားၿပီးအလယ္အေပါက္လုပ္၍နွမ္းျဖင့္ကပ္ၿပီးဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။အေရာင္ရပါကဆယ္ယူၿပီးနွစ္သက္ရာ ထန္းလ်က္ရည္ ၊ပ်ားရည္၊ေခ်ာကလတ္ေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ ဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါကအၾကာႀကီးမေၾကာ္ရပါ။ဆီေပၚေပါေလာေပၚလာၿပီးအေရာင္ရလ်ွင္အျမန္ဆယ္ယူပါ။ပြင့္ၿပီးဆီပူေပါက္မွာစိုးရိမ္လို႔ပါ။ ဆီအိုးနွင့္အလွမ္းေဝးရာတြင္ေနပါ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment