6 June 2015

မုန္႔လက္ေကာက္

ျမန္မာမုန္႔လက္ေကာက္ကိုအေနာက္တိုင္းမွဴျပဳထားတယ္ဘဲဆို
ပါေတာ့ေနာ္။ :)
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္းမႈန္႔ - ၃၀၀ ဂရမ္
ဆန္မႈန္႔ - ၃ဇြန္း
ေရ - ၃၀၀ ml
Baking Powder - ၂ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ဆား - အနည္းငယ္
နွမ္း - တစ္ပန္းကန္
ျပဳလုပ္နည္း
******
ဇလံုတခုတြင္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးထည့္ၿပီးနံ႔ေအာင္နယ္ေပးပါ။ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္နွယ္ပါ။နွယ္ၿပီးပါကတနာရီခန္႔အဖံုးအုပ္ၿပီးနွပ္ထားပါ။
မုန္႔သားနွပ္ပါကမုန္လုံးတလံုးကို၂၅ဂရမ္အလံုးေလးမ်ားခ်ိန္ထားပါ။မုန္႔လံုးတလံုးဆီကိုျပားၿပီးအလယ္အေပါက္လုပ္၍နွမ္းျဖင့္ကပ္ၿပီးဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါ။အေရာင္ရပါကဆယ္ယူၿပီးနွစ္သက္ရာ ထန္းလ်က္ရည္ ၊ပ်ားရည္၊ေခ်ာကလတ္ေဆာ့ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။။ ဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ပါကအၾကာႀကီးမေၾကာ္ရပါ။ဆီေပၚေပါေလာေပၚလာၿပီးအေရာင္ရလ်ွင္အျမန္ဆယ္ယူပါ။ပြင့္ၿပီးဆီပူေပါက္မွာစိုးရိမ္လို႔ပါ။ ဆီအိုးနွင့္အလွမ္းေဝးရာတြင္ေနပါ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...