6 June 2015

ေခ်ာကလတ္အုန္းနို႔ေက်ာက္ေက်ာ

ေခ်ာကလတ္အုန္းနို႔ေက်ာက္ေက်ာကိုေခ်ာကလတ္အလႊာက္ို၁/၃နွင့္အုန္းနို႔အလႊာကို၂/၃ျဖင္ျပဳလုပ္ထားပါတယ္။တယ္လီဖုန္းအေသးတထုပ္ကိုေရ၁၅၀၀ml၊သၾကား၃၀က်ပ္သားျဖင့္မိမိျပဳလုပ္လိုေသာေက်ာက္ေက်ာကိုခ်ိန္ဆၿပီးျပဳလုပ္နိုင္ပါတယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
**********
(၁)ေခ်ာကလတ္အလႊာအတြက္
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ - ၁/၃ ပံု
(တယ္လီဖန္းအေသးတထုပ္ ၂၅ဂရမ္)
ေခ်ာကလတ္ - ၂၀၀ ဂရမ္
သၾကား - ၂ဇြန္း
ေရ - ၅၀၀ ml
(၂)အုန္းနို႔အလႊာအတြက္
အုန္းနို႔ခရမ္ - ၃၀၀ ml
ေရ - ၇၀၀ ml
သၾကား - ၃၀၀ ဂရမ္ (၂၀က်ပ္သား)
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ - ၂/၃ပံု
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) ေခ်ာကလတ္အလႊာအတြက္ေရ ၊ ေခ်ာကလတ္၊ သၾကား၊ တို႔ကိုအိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးအရင္က်ိဳပါ။
(၂)ပြက္ခါနီးတြင္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကိုေရအနည္းငယ္ျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးထည့္ပါ။
(၃)ဆူပြက္ပါမီးအနည္းငယ္ျဖင့္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ေပ်ာ္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၄)ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ေပ်ာ္ပါကအေအးခံမည့္ဘမ္းသို႔ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၅)အေအးခံထားစဥ္အေပၚအုန္းနို႔လႊာအတြက္ျပင္ဆင္ပါ။
(၆)အိုးတခုျဖင့္ေရ၊အုန္းနို႔၊ သၾကားတို႔ကိုေရာၿပီးက်ိဳေပးပါ။
(၇)ပူလာပါကေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ကိုေရေဖ်ာ္ထည့္ၿပီးမီးနည္းနည္းျဖင့္ဆူေအာင္တည္ပါ။
(၈)ေေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ေပ်ာ္ပါကအေအးခံထားေသာေခ်ာကလတ္အလႊာအေပၚမွဇြန္းခံၿပီးသာသာေလးေလာင္းထည့္ကာအေအးခံ၍လိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...