(စိန္ေဖႀကီး)
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္း - ဆန္ခ်ိန္ခြက္၃ခြက္
သၾကား - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၁ခြက္ ၁၅၀ ဂရမ္
အုန္းနို႔ - ဘူးေသးတဘူး ၂၀၀ml
ဆား - လ႓က္ဇြန္းတဝက္
ဆီ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) ေကာက္ညင္းကို ေရတည သို႔ ေလးနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။
(၂)ထမင္းေပါင္းအိုးတြင္ေကာက္ညင္းဆန္ထည့္ပါ။ေရနွင့္အုန္းနို႔ေရာၿပီးဆန္နွင့္ေရမ်က္နွာျပင္ညီထည့္ပါ။အုန္းနို႔တဇြန္းခန္႔မ်က္နွာျပင္ကိုလူးရန္ခ်န္ထားပါ။
(၃)ဆား၊ သၾကားနွင့္ဆီထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၄)ခလုုတ္နိွပ္ၿပီးေကာက္ညင္းကိုခ်က္ထားပါ။
(၅) ေရခမ္းၿပီးခလုတ္ျပဳတ္ပါက၁၅မိစ္ခန္႔အဖံုးမဖြင့္ဘဲထားပါ။
(၆)က်က္ၿပီသားေကာက္ညင္းကိုအထက္ေအာက္ေသခ်ာေမြေပးပါ။
(၇)ဆီသုတ္ထားေသာမုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္ဖိထည့္ၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။
(၈)အေပၚဆံုးမွ ခ်န္ထားေသာအုန္႔နို႔ကိုလူးၿပီးအေပၚမီးမ်ားမ်ားျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ဖုတ္ေပးပါ။
(၉)အေရာင္ရပါကအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment