6 June 2015

ေကာက္ညင္းဆႏြင္းမကင္း

(စိန္ေဖႀကီး)
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေကာက္ညင္း - ဆန္ခ်ိန္ခြက္၃ခြက္
သၾကား - ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ၁ခြက္ ၁၅၀ ဂရမ္
အုန္းနို႔ - ဘူးေသးတဘူး ၂၀၀ml
ဆား - လ႓က္ဇြန္းတဝက္
ဆီ - ၃ဇြန္း စားပြဲတင္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁) ေကာက္ညင္းကို ေရတည သို႔ ေလးနာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။
(၂)ထမင္းေပါင္းအိုးတြင္ေကာက္ညင္းဆန္ထည့္ပါ။ေရနွင့္အုန္းနို႔ေရာၿပီးဆန္နွင့္ေရမ်က္နွာျပင္ညီထည့္ပါ။အုန္းနို႔တဇြန္းခန္႔မ်က္နွာျပင္ကိုလူးရန္ခ်န္ထားပါ။
(၃)ဆား၊ သၾကားနွင့္ဆီထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
(၄)ခလုုတ္နိွပ္ၿပီးေကာက္ညင္းကိုခ်က္ထားပါ။
(၅) ေရခမ္းၿပီးခလုတ္ျပဳတ္ပါက၁၅မိစ္ခန္႔အဖံုးမဖြင့္ဘဲထားပါ။
(၆)က်က္ၿပီသားေကာက္ညင္းကိုအထက္ေအာက္ေသခ်ာေမြေပးပါ။
(၇)ဆီသုတ္ထားေသာမုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္ဖိထည့္ၿပီးမ်က္နွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။
(၈)အေပၚဆံုးမွ ခ်န္ထားေသာအုန္႔နို႔ကိုလူးၿပီးအေပၚမီးမ်ားမ်ားျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ဖုတ္ေပးပါ။
(၉)အေရာင္ရပါကအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...