Home made waffle ကလုပ္ဖို႔စက္ရွိဖို႔လိုအပ္လို႔မတင္ေတာ့ ဘူးစဥ္းစားထားတာပါ။လုပ္နည္းေမးတဲ့သူရွိလို႔လုပ္ၿပီးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။လုပ္ရလြယ္ကူၿပီးျပဳလုပ္ရန္စက္ဘဲလိုအပ္မွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
********
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၂ ခြက္ ( 250ml cup)
ၾကက္ဥ - ၃လံုး
ႏြားနို႔ - ၂ခြက္
ဆား - ၁ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
သၾကား - ၂ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
Baking Powder - ၂ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ဗီနီလာ အနံ႔ - ၁ဇြန္း လ႓က္ဇြန္း
ဆီသို႔ butter - ခြက္တဝက္
ျပဳလုပ္နည္း
******
(၁)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထဲမွဂ်ံဳ ၊ သၾကား၊ဆား၊ baking powder တို႔ကိုခြက္ႀကီးတခုတြင္ထည့္ၿပီးအရင္ေမြေပးပါ။
(၂) ၾကက္ဥ၊ႏြားနို႔၊ကိုေရာၿပီးေခါက္ပါ ။
(၃) ၿပီးလ်ွင္ဂ်ံဳမႈန္႔အေရာထည္းသို႔ထည့္ၿပီးေက်ညက္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၄) ဗီနီလာနွင့္ ဆီသို႔ေထာပတ္ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးပါက
waffle လုပ္ဖို႔မုန္႔နွစ္ေရအဆင္သင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
(၅)စက္ကိုအပူေပးထားပါ။
(၆)ပူလာပါကစက္ကိုဘရက္ရွ္ျဖင့္ဆီသုတ္ေပးပါ။
(၇)မုန္႔နွစ္ရည္တဇြန္းညီေအာင္ခပ္ထည့္ၿပီး၃မိနစ္မွ၄မိနစ္ဖုတ္ပါ။စက္အမ်ိဳးစားေပၚမူတည္ၿပီးအခ်ိန္ကြာနိုင္ပါတယ္
(၈)မုန္႔သားက်က္ပါကထုတ္ယူၿပီးမိမိနွစ္သက္ရာ ေခ်ာကလတ္ေဆာ့ ၊ marple syrup ၊ Peanut butter ၊ Strawerry Jam ၊fresh fruit ၊ ေေရခဲမုန္႔တို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
No comments:
Post a Comment