6 June 2015

ေ႐ႊၾကည္ဆႏြင္းမကင္း

ဆႏြင္းမကင္းဆိုရင္ျမန္မာအစားစာတခုျဖစ္လို႔လူတိုင္းသိၿပီးသားပါလုပ္နည္းလည္းတူၾကပါတယ္။အခ်ိဳးကေတာ့တေယာက္နဲ႔တေယာက္နည္းနည္းဆီကြဲၾကတယ္။ခုလုပ္ထားတဲ့အခ်ိဳးေလးေျပာျပပါ့မယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ေ႐ႊၾကည္ - ၅၀က်ပ္သား
သၾကား - ၄၀က်ပ္သား
အုန္းနို႔ - တစ္ဘူး
ဘဲဥ - ၅လံုး
ဆီ - ၂၀သား
ေထာပတ္ - ၅က်ပ္သား
ဘိန္းေစ့ - ၂ဇြန္း
ေရ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)အိုးတခုတြင္ေ႐ႊၾကည္ကိုခြက္ျဖင့္အရင္ခ်ိန္ၾကည့္ၿပီးထည့္ပါ ။ ေ႐ႊၾကည္၄ခြက္ရွိလ်ွင္ေရနဲ႔အုန္းနို႔အေရာ၅ခြက္ထည့္ရပါမယ္။ေ႐ႊၾကည္အေစ့ႀကီးကပိုထည့္ေပးရပါ့မယ္။
(၂)က်န္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးဘိန္းေစ့မွအပထည့္ၿပီးနွံ႔ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၃)ၿပီးလ်ွင္မီးဖိုေပၚတင္ကာမီးေအးေအးျဖင့္ဆီျပန္ၿပီးလံုးလာသည္ထိေမြေပးပါ။
(၄)အိုးမကပ္ဘဲဆီျပန္၍လံုးလာပါကဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးက်စ္ေနေအာင္ဖိေပးပါ။
(၅)မ်က္နွာျပင္ေခ်ာေမြ႕လာပါကဘိန္းေစ့ျဖဴးၿပီးအေပၚမီးေအာက္မီးျဖင့္ဖုတ္ၿပီးအေရာင္ရပါကအေအးခံကာလိုသလိုလွီးျဖတ္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ မိမိ စိတ္ကူးရွိသလို ဒူးရင္းယို ၊ စပ်စ္ေျခာက္ ၊ ဖရံုယိုအစရွိသည္တ္ု႔ိထည့္ၿပီးလည္းျပဳလုပ္နိိုင္ပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...