14 November 2016

ဂ်င္းေထာင္း

 ႐ွမ္းအစားအစာထဲကဂ်င္းေထာင္းနဲ႔အမဲလံုးဟင္းခ်ိဳေလးကိုဆိုဖီယာအန္တီေလးဆီကသင္ပါတယ္။
ပူစပ္စပ္ဂ်င္းေထာင္းနဲ႔အမဲလံုးဟင္းခ်ိဳေလးကရာ သီဥတုေအးတဲ့႐ွမ္းျပည္လိုေနရာမ်ိဳးအတြက္အႀကိဳ က္ေတြ႔ေစမဲ့တြဲဖက္ဟင္းဘဲျဖစ္ပါတယ္။ အလြန္လည္းလိုက္ဖက္လွပါတယ္။ဂ်င္းေထာင္းအစစ္မွာေတာ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးနည္းႁပီးဂ်င္းကိုအဓ္ိ ကသံုးပါတယ္။ဒီကရာသီဥတုနဲ႔အစပ္မစားသူအ တြက္ခရမ္းခ်ဥ္သီးပိုသံုးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုး
႐ွမ္းပဲပုတ္ - ၁ခ်ပ္
ဂ်င္းေထာင္း - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - လၻက္ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုေရေဆးၿပီးမီးကင္ထားပါ။
2.႐ွမ္းပဲပုတ္ကိုလည္းမီးကင္ထားပါ။
3.ဂ်င္းစိမ္းကိုအခြံသင္ၿပီးညက္ေနေအာင္ေထာင္းၿပီးဖယ္ထုတ္ထားပါ။
4.င႐ုတ္ဆံုတြင္႐ွမ္းပဲပုတ္မီးကင္ထားသည္ကိုထည့္ေထာင္းပါ။
5.ၿပီးလ်ွင္ခရမ္းခ်ဥ္သီးမီးကင္ထားသည္ကိုအခြံသင္ထည့္ၿပီးသာသာေထာင္းပါ။ဂ်င္းေထာင္းထည့္ပါ။
6.ဆားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကညက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
နံနံပင္ေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာႏွစ္သက္ရာသီးနွံအတို႔အျမဳတ္သို႔မဟုတ္အမဲလံုးဟင္းခ်ိဳျဖင့္တြဲဖက္ကာထမင္း၀ိုင္းတြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀အစပ္စားႏိုင္ပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးေလ်ာ့ၿပီးဂ်င္းကိုပို ထည့္ေထာင္းပါ။
..............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...