14 November 2016

ၾကက္ဥေခါက္ဆြဲ

(Home Made Egg Noodle )
ေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္ရန္စက္မလိုဘဲပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္ျဖင့္သန္႔႐ွင္းလပ္ဆပ္တဲ့အိမ္လုပ္ေခါက္ဆြဲလုပ္နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ေနရာေဒသတိုင္းမွာလြယ္ကူစြာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ေပမဲ့တခါတေလမွာအိမ္သားေတြအတြက္ကိုယ္တိုင္ျပင္ဆင္ေပးလိုတဲ့အိမ္႐ွင္မမ်ားနွင့္ကိုယ္တိုင္စမ္းသပ္ျပဳလုပ္လိုေသာဝါသနာ႐ွင္မ်ားလည္း႐ွိလိမ့္မယ္လို႔ထင္ပါတယ္။ေခါက္ဆြဲႀကိတ္စက္အေသးေလးေတြဝယ္ယူၿပီးဒီအခ်ိဳးအတိုင္းလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၅၀၀ဂရမ္ (All Purpose Flour )
ၾကက္ဥ- ၅လံုး

ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဂ်ံဳႏွင့္ၾကက္ဥကိုဇလံုတခုတြင္ထည့္ၿပီးေရာနွယ္ကာ၃၀မိနစ္ခန့္နွပ္ထားပါ။ ေရမပါတဲ့အတြက္အေတာ္ေတာ္ၾကာနွယ္ရပါတယ္။
2.ႏွပ္သြားပါကေလးပိုင္းခြဲၿပီးတလံုးဆီျပားေနျပန္႔ေနေအာင္လိမ့္ပါ။
3.ၿပီးရင္ဂ်ံဳမႈန္႔မ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးအစြန္နွစ္ဘက္ကေနအလယ္ကိုလိပ္လာပါ။
4.လိပ္ျပီးပါကမိမိႏွစ္သက္ရာစိတ္ႀကိဳက္အျပားလွီးျဖတ္ပါ။
5.ျဖတ္ျပီးပါကအလိပ္နွစ္လိပ္အလယ္မွကိုင္ၿပီးခါခ်လိုက္လ်ွင္ေခါက္ဆြဲအစည္းလိုက္ေလးရပါျပီ။ဂ်ံဳမ်ားမ်ားျဖဴးၿပီးမကပ္ေအာင္ေခြထားပါ ။
6.အားလံုးၿပီးလ်ွင္ေရဆူတြင္၃မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ၿပီးေရေအးေလာင္းကာဆီအနည္းငယ္လူးထားၿပီးကိုယ္နွစ္သက္သလိုေၾကာ္စားျပဳတ္စားသုပ္စားႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀❀ရိုးရိ္ုးေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္လိုပါကၾကက္ဥအစားေရျဖင့္နယ္ပါ။
❀❀❀ဂ်ံဳနယ္လ်ွင္ဂ်ံဳသားမေပ်ာ့ရန္အေရးႀကီးပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...