22 June 2015

ပလာတာ (ထပ္​တရာ)



 Paratha
ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေသာ္လည္းဆီသန့္သန္႔ျဖင့္မိမိအိမ္သားမ်ားအတြက္ကိုယ္တိုင္ဖန္တီးလို႔တည္ခင္းလိုေသာအိမ္႐ွင္မမ်ားဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ဂ်ံဳနယ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္း (၆ခုစာ)
***************
ဂ်ံဳမႈန္႔ (All Purpose Flour ) - ၂၅၀ဂရမ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ေထာပတ္ /ဆီ -၃ဇြန္း
ႏြားႏို႔/ေရ - ၁၅၀ ml
ဆီ -ေၾကာ္ရန္ႏွင့္လက္ကိုင္ရန္
တြဲဖက္စားရန္
**********
ပဲဟင္း
အသားဟင္း
သၾကား
လၻက္ရည္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳဆားသၾကားေထာပတ္သို႔မဟုတ္ဆီထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။ႏြားႏို႔သို႔မဟုတ္ေရကိုျဖည္းျဖည္းဆီထည့္ ၿပီးေမြပါ။လံုးလာပါကလက္ျဖင့္ေခ်ာေမြ႔လာသည္ထိနယ္ေပးၿပီးဆီလူးကာဖံုးအုပ္ထားၿပီးႏွစ္နာရီခန္႔ႏွပ္ထားေပးပါ။
(၂)ဂ်ံဳသားႏွပ္ပါက၆လံုးအညီအမ်ွလံုးထားပါ။
(၅)ဂ်ံဳတလံုးကိုယူၿပီးဆီလူးကာလက္ျဖင့္ျပန္ေအာင္ျဖန္႔ေပးၿပီးပါးေအာင္႐ိုက္တတ္လ်ွင္႐ိုက္ပါ။မ႐ိုက္တတ္လ်ွင္လက္ျဖင့္ဖိဆြဲေပးပါ။
(၃)လိုအပ္ေသာအျပန္႔အေနအထားရပါဆီအနည္းငယ္လူးကာအလယ္မွေဘးတဖက္ကိုခြဲၿပီးအနားစကိုကိုင္၍လိပ္ၿပီးေခြေပးပါ။လိပ္ခ်ိန္တြင္အတြင္းသို့ေလဝင္ေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးလိပ္ပါ။
❀❀❀ ပလာတာလို႔တခ်ိဳ႕ေဒသအေခၚ မွာမလိပ္ဘဲျပန္႔ေအာင္ျဖန့္႔ၿပီးေလးေထာင့္ေခါက္၍တန္းေၾကာ္ပါတယ္။ၾကက္ဥထည့့္လ်ွင္ၾကက္ဥပလာတာငွက္ေပ်ာပလာတာကီးမားပလာတာစသျဖင့္ေခၚၾကပါတယ္။
(၄)ထပ္တရာအားလံုးလိပ္ၿပီးပါကဆယ္မိနစ္ခန္႔ျပန္ႏွပ္ထားေပးပါ။သို႔မဟုတ္ပါကလိုသလိုျဖန္႔မရဘဲျပန္က်ံဳသြားပါတယ္။
(၅)လိပ္ထားေသာထပ္တရာအေခြေလးမ်ားႏွပ္ပါကတလိပ္ဆီကိုယူၿပီးလက္ျဖင့့္ဖိၿပီးျပန္႔ေအာင္ျဖန္႔ေပးပါ။
ဒယ္ျပားကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာျဖန္႔ထားေသာထပ္တရာကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(၆)အေရာင္ရပါကတဖက္သို႔လွန္ေပးၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ႂကြပ္လာပါဆယ္ယူအေအးခံကာထပ္တရာ၏ေဘးဘက္မွေန၍အတြင္းဖက္သို႔လက္ျဖင့္႐ိုက္ေပးျခင္းျဖင့္မြေနေသာထပ္တရာကိုရ႐ွိမွာျဖစ္ၿပီးႏွစ္သက္ရာပဲဟင္းအသားဟင္းသၾကားလၻက္ရည္တို႔ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းန္ိုင္ပါၿပီ။
**လိုအပ္သလိုဆြဲျဖန္႔ႏိုင္ရန္ဂ်ံဳသားႏွပ္အိေနရန္အေရးႀကီးပါတယ္။

...........
Sofia

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...