22 June 2015

တိုဖူး ႏွစ္​ျပန္​​ေျကာ္​

တိုဖူးနွစ္ျပန္ေၾကာ္
တိုိုဖူးေၾကာ္မယ္ဆိုရင္ရွမ္းတိုဖူးနဲ႔ေၾကာ္လို႔မရပါဘူး။ပဲမုန္႔ကိုေဖ်ာ္ၿပီးအနယ္မထိုင္ဘဲက်ိဳရပါမယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ကုလားပဲမႈန္႔ အစိမ္း - တစ္ဆယ္သား
ေရ - ၇၅၀ ml
ဆား - အနည္းငယ္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ျပဳလုပ္နည္း
*******
(၁) ပဲမႈန္႔ကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးေက်ေအာင္ေခ်ေပးပါ။
(၂)အားလံုးေက်ပါကလိုအပ္ေသာေရပမာဏထိထည့္ပါ။
(၃)နႏြင္း၊ဆားနွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြငါဇကာတခုျဖင့္စစ္ေပးပါ။
(၄)တိုဖူးက်ိဳမည့္အိုးတြင္ေဖ်ာ္ၿပီးသားပဲမႈန္႔ရည္ကိုအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတင္ကာအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၅)စတင္ပ်စ္လာပါကက်န္ပဲမႈန္႔ရည္ကိုနည္းနည္းဆီျဖည္းျဖည္းခ်င္းေလာင္းထည့္ကာအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၆)အားလံုးထည့္ၿပီးပါကပဲစိမ္းနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္ခဏဆက္ေမြေပးၿပီးအေအးခံမည့္ခြက္တြင္ေလာင္းထည့္ကာမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္အေအးခံထားပါ။
(၇)တိုဖူးေအးပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးဆီပူတြင္မီးအသင့္သင့္ျဖင့္အေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ေပးၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာအေအးခံထားပါ။
(၈)နွစ္ျပန္ေၾကာ္ေၾကာ္ရန္အေအးခံထားေသာတိုဖူးၾကာ္ကိုကပ္ေၾကးျဖင့္ထပ္ျဖတ္ေပးထားပါ။
(၉)လံုးဝေအး၍ျဖတ္ၿပီးသြားေသာတိုဖူးေၾကာ္ကုိဆီပူတြင္ဒုတိယအႀကိမ္ခ်ေၾကာ္ေပးၿပီးအတြင္းသားထိႂကြပ္႐ြလာပါကဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးနွစ္သက္ရာအခ်ဥ္နွင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...