24 February 2016

သရက္သီးအုန္းႏို႔ထမင္းေရခဲေခ်ာင္း


Coconut & Mango Rice Pudding Ice Pops

ပူအိုက္တဲ့ရာသီေရာက္ၿပီမို႔မိမိသားငယ္သမီးငယ္ေလးေတြအတြက္သားေရစာလည္းျဖစ္အာဟာရလည္းျဖစ္ေစမဲ့ဆန္အုန္းႏို႔ေရခဲေခ်ာင္းလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။စားေနက်ေရခဲေခ်ာင္းအရသာနဲ႔ကြဲျပားျပဳလုပ္ရလြယ္ကူကာသားသားမီးမီးတို႔အႀကိဳက္ေတြ႕ေစမွာအမွန္မို႔လုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (ဆယ္ေခ်ာင္းစာ)
*********
ဆန္ - တခြက္ (ေပါင္းအိုးဆန္ခ်ိန္ခြက္)
ေရ - ၅ခြက္
သၾကား - တစ္ခြက္
အုန္းႏို႔ - ၂၀၀ ml (ဘူးေသးတဘူး)
ႏြားႏို႔ - ၂ခြက္
ဆား - အနည္းငယ္
သရက္သီး - တစ္လံုး
စေတာ္ဘယ္ရီ - ၄လံုး
ခဲထားရန္ပံုစံခြက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)မိမိႏွစ္သက္ရာဆန္ေခ်ာတခြက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရ၅ခြက္ႏွင့္ဆားအနည္းငယ္ထည့္ကာမီးဖိုတြင္ဆန္ႏူးအိသည္ထိတည္ေပးပါ။
(ဆန္ႏူးအိပါကမီးေလ်ွာ့ခ်ၿပီးေမြတံျဖင့္ေၾကေအာင္ေမြေပးပါအုန္းႏို႔ႏြားႏို႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ေခ်ေပးပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ၿပီးက်ိဳပါ။
(၃)ဆန္ေစ့ေလးမ်ားေၾကသြားပါကသၾကားထည့္ၿပီးမပ်စ္မက်ဲအေနတြင္မီးဖိုမွခ်ပါ။
(၄)သရက္သီးကိုအတံုးေလးမ်ားစိတ္ၿပီးထည့္ပါ။စေတာ္ဘယ္ရီကိုအေရာင္အတြက္သာထည့္ထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
(၅)အားလံုးသမေအာင္ေရာေမြေပးၿပီးခဲမည့္ပံုစံခြက္တြင္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာအခဲခန္းတြင္၃နာရီမွေလးနာရီထိခဲၿပီးပါကထုတ္ယူသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ဆန္ေစ့ကိုမိမိႏွစ္သက္ရာအေနထားထိေျခေပးပါ။စက္ျဖင့္လည္းေျခေပးႏိုင္ပါတယ္။
❀❀အုန္းႏို႔အစားႏြားႏို႔သရက္သီးအစားႏွစ္သက္ရာသီးႏွံတို႔ကိုအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ပံုစံခြက္မွထုတ္ယူခ်ိန္တြင္ခြက္၏ေအာက္ေျခဖက္ကိုေရေလာင္းေပးၿပီးအလြယ္တကူထုတ္ယူႏိုင္ပါတယ္။
❀❀အသံုးျပဳထားေသာခြက္အားလံုးမွာေပါင္းအိုးဆန္ခ်ိန္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...