24 February 2016

ယိုးဒယားတံုယမ္းအႏွစ္ျပဳလုပ္နည္း


Tom Yam Paste

ယိုးဒယားတံုယမ္းအႏွစ္႐ွိလ်ွင္ဟင္းအမယ္ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားကိုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္နိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ၿမိဳ႕ႀကီးပိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ေပမဲ့အခ်ိဳ႕ေဒသမွာေတာ့ရဖို႔ခက္ပါတယ္။ဒီနည္းေလးကေတာ့လြန္ခဲ့တဲ့ဆယ္ႏွစ္ေက်ာ္ကဆရာသင္ျပေပးခဲ့တဲ့နည္းျဖစ္ပါတယ္။
တံုယမ္းအႏွစ္ကေတာ့ဆိုင္ေရာအိမ္မွာပါအသံုးဝင္လွတဲ့ဟင္းခ်က္အႏွစ္ျဖစ္ၿပီးဆိုဖီယာရဲ႕ဟင္းပြဲအေတာ္မ်ားမ်ားမွာလည္းအသံုးျပဳထားလို႔႔႔ျပဳလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
လိုအပ္ေသာပစၥည္း
*************
င႐ုပ္သီးပြေျခာက္ - ၁၀၀ ဂရမ္
င႐ုပ္သီးအနီ(fresh)-ဆယ္ေတာင့္
ၾကက္သြန္နီဥအေသး - ႏွစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
စပါးလင္ - ႏွစ္ေခ်ာင္း
ပဒဲေကာ - တလက္မခြဲ
ေ႐ွာက္ခါးရြက္ - ငါးရြက္
နံနံေစ့အမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငါးပိ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ငံျပာရည္ - ၅ဇြန္း
မန္က်ည္းမွည့္ရည္/သံပုရာရည္ - ၅ဇြန္း
သၾကား/ထန္းလ်က္ - ၃ဇြန္း
ဆီ - ငါးက်ပ္သား
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)င႐ုပ္ပြေျခာက္ကိုေရစိမ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴၾကက္သြန္နီ၊ပဒဲေကာ၊စပါးလင္ေ႐ွာက္ရြက္တို႔ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။မန္က်ည္းမွည့္သံုးလိုကေရစိမ္အႏွစ္တိုက္ထားပါ။
(၂)င႐ုပ္ေျခာက္ပြလာပါကေရစစ္ၿပီးအသင့္လွီးထားသည္မ်ားကိုႀကိတ္စက္တြင္ထည့္ၿပီးေၾကညက္ေအာင္သည္ထိႀကိတ္ပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးႀကိတ္ထားေသာင႐ုပ္သီးအႏွစ္ကိုထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။ဆီသပ္န႔ံေမႊးလာပါကနံနံေစ့အမႈန႔္၊ငါးပိ၊ငံျပာရည္အခ်ဥ္ရည္သၾကားတို႔ကိုထည့္ုၿပီးဆီျပန္လာသည္ထိမီးေသးေသးျဖင့့္ခ်က္ေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္ပါကမီးပိတ္အေအးခံကာသန္႔႔႐ွင္းေသာဘူးျဖင့္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္တာ႐ွည္အသံုးျပဳႏိုင္ရန္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ၿပီးမိမိလိုသေလာက္ကိုသာဇြန္းသန္႔သန္႔႔ျဖင့္ခပ္ယူအသံုးျပဳႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ တံုယမ္းအႏွစ္ျဖင့္တံုယမ္းဟင္းခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ိဳေခါက္ဆြဲျပဳတ္ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ၾကာဇံေၾကာ္ထမင္းေၾကာ္အသားကင္အမ်ိဳးမ်ိဳးကိုျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။
❀❀ငါးပိမထည့္လိုပါကငံျပာရည္ကိုပိုသံုးေပးႏိုင္ပါတယ္။
❀❀င႐ုပ္သီးေျခာက္အစားင႐ုပ္သီးေထာင္းေၾကာ္ျဖင့္အစားထိုးႏိုင္ပါတယ္။အေရာင္အနည္းငယ္ကြဲျပားႏိုင္ပါတယ္ ။
.....................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...