26 February 2016

ငါးမုန္႔ေျခာက္


Fish Cracker>>Prawn Cracker
Krupuk
❀ ❀ ❀

ငါးမုန္႔ပုဇြန္မုန္႔ေျခာက္ေတြကိုေတာ့ေနရာတိုင္းလိုမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူရ႐ွိႏို္င္ပါတယ္။ေမးလာတဲ့သူေတြလည္း႐ွိလို႔ပထမအႀကိမ္စမ္းသပ္ျပဳလုပ္ရာမွာအေတာ္ေလးအဆင္ေျပပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္ျဖင့္ျပဳလုပ္ရလည္းလြယ္ကူျပီးဝါသနာ႐ွင္အိမ္႐ွင္မမ်ားအေနနဲ႔ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္ၿပီးအိမ္သားမ်ားကိုတည္ခင္းနိုင္ဖို့လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငါးဖယ္ျခစ္/ပုဇြန္ - ၂၀၀ ဂရမ္
သာကူမႈန္႔ / ပေလာပီနံမႈန္႔ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္းရည္ - အနည္းငယ္
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဇြန္း
ဟင္းခပ္မႉန္႔ - တဇြန္း
င႐ုပ္ေကာင္းျဖဴ - တဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ငါးဖယ္ျခစ္သို႔မဟုတ္ပုဇြန္သို႔မဟုတ္ႏွစ္သက္ရာငါးကိုအ႐ိုးထြင္ၿပီးႀကိတ္ထားပါ။
(၂)ႀကိတ္ထားေသာငါးဖယ္ျခစ္ထဲသို့သာကူမႈန္႔ဆားင႐ုပ္ေကာင္းဂ်င္းရည္ဟင္းခပ္မႈန္႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ပါ။
(၃)ငါးမုန္႔အေရာကိုေခ်ာေမြ႔လာသည္ထိနယ္ေပးပါ။နယ္ခ်ိန္တြင္အလြန္ေျခာက္ေနလ်ွင္လက္ကိုေရစိုရံုစြတ္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
(၄)ေခ်ာေမြ႔ပါကလိုခ်င္ေသာငါးမုန္႔အရြယ္အစားကိုလိမ့္ေပးၿပီးဆီလူးထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ကာေပါင္းခံအိုးျဖင့္တနာရီခန္႔က်က္သည္ထိေပါင္းပါ။
(၅)မုန္႔ႏွစ္က်က္မက်က္ကိုဓားဦးခြၽန္ျဖင့္ထိုးၾကည့္ၿပီးၾကည့္ပါ။က်က္လ်ွင္အေရာင္ေျပာင္းၿပီးမာတင္းကာမုန္႔ႏွစ္ကပ္မပါလာပါကထုတ္ယူၿပီးအေအးခံပါ။
(၆)ေပါင္းထားေသာငါးမုန္႔ကိုလံုးဝေအး သြားေအာင္ေရခဲေသတၱာတြင္တညသို႔ မဟုတ္နာရီပိုင္းခန္႔ထားၿပီးေအးသြားေသာငါးမုန္႔မာတင္းတင္းကိုဓားထက္ထက္ျဖင့္ခပ္ပါးပါးလွီးပါ။2mmအရြယ္အပါးေလာက္လွီးပါ။
(၇)ပါးပါးလွီးထားျပီးေသာငါးမုန္႔ကိုဘမ္းတခုျဖင့္ထည့္ၿပီးေနလွန္းပါ။တေနလွန္းလ်ွင္ရပါၿပီ။
(၈)ေနပူလွန္း၍မရေသာသူမ်ားအတြက္ovenအပူ၁၀၀ခန္႔တြင္ဆယ္မိနစ္တခါအ ထက္ေအာက္လွည့္ၿပီးေျခာက္ေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။သို႔မဟုတ္ပူေႏြးေသာေနရာတြင္ေလသလပ္ေစၿပီးေျခာက္ေသြ႔႔ေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။
(၉)လံုးဝေျခာက္ေသြ႔သြားမွသာလ်ွင္လိုသေလာက္ကိုဆီပူတြင္ခ်ေၾကာ္ၿပီးက်န္႐ွိသည္ကိုေျခာက္ေသြ႔ေသာဘူးပုလင္းတို႔ျဖင့္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀အသံုးျပဳေသာငါးအမ်ိဳးအစားေပၚမူတည္၍ငါးမုန္႔အပြအေနအထားကြာျခားႏိုင္ပါတယ္။ယခုျပဳလုပ္ထားသည္မွာကကတစ္ seabassအမ်ိဳးအစားျဖစ္ပါတယ္။
❀❀ယခုျပဳလုပ္နည္းကိုအေျခခံၿပီးအရသာကိုမိမိႏွစ္သက္သလိုျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။အေရာင္ျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါေပါင္းထြက္လာေသာငါးမုန္႔ကိုစားေဆးအေရာင္food color ျဖင့္လူးေပးၿပီးအေအးခံလွီးႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ျပဳလုပ္ေသာအရြယ္ေပၚမူတည္ၿပီးေပါင္းခ်ိန္၄၅မိနစ္မွတနာရီၾကာျမင့္္မွာျဖစ္ပါတယ္။
❀❀အထက္ပါအခ်ိဳးျဖင္ျ့ပဳလုပ္ပါကငါးမုန္႔႔ေျခာက္တဆယ္သားပိုပို၁၇၀ဂရမ္ရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
.................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...