28 February 2016

မုန္လာဥ>>ခါၾကက္ဥဟာလဝါ



Carrot halwa >> Gajar halwa

အိႏၵိယအခ်ိဳပြဲတခုျဖစ္တဲ့ခါၾကက္ဥဟာလဝါေလးျဖစ္ပါတယ္။ ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူျပီးအရသာထူးျခားေကာင္းမြန္လွပါတယ္။လြယ္ကူတဲ့ပါဝင္ပစၥည္းေလးေတြနဲ႔ျပဳ လုပ္ၿပီးအခ်ိဳပြဲတည္ခင္းႏိုင္ဖို႔ျပဳလုပ္နည္းေလးမွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ခါၾကက္ဥမုန္လာဥ - ၃ေတာင့္ ၄၅၀ ဂရမ္
သၾကား - ၅၀ ဂရမ္
ႏို႔ဆီ - ၅၀ ဂရမ္
ႏြားႏို႔ - ၁၀၀ ml
ေထာပတ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဖာလာေစ့ - ၃ေစ့
စပ်စ္ေျခာက္ / သီဟိုဠ္ေစ့ - ၅၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)မုန္လာဥကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအခြံသင္ကာအမ်ွင္ေလးမ်ားျခစ္ထားပါ။
(၂)ေအာက္ေျခထူေသာအိုးတခုတြင္ေထာပတ္ကိုအပူေပးၿပီးဖာလာေစ့ကိုဆီသပ္ပါ။
(၃)မုန္လာဥျခစ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။မုန္လာဥကိုေထာပတ္ျဖင့္အေရာင္ေျပာင္းလာသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
(၄)မုန္လာဥစိမ္းန႔ံေပ်ာက္ပါကသၾကားႏို႔ဆီႏွင့္ႏြားႏို႔ထည့္ၿပီးခမ္းၿပီးေျခာက္ကာဆီျပန္လာသည္ထိေမြေပးပါ။
(၅)ဆီျပန္ၿပီးလံုးလာပါကစပ်စ္ေျခာက္သစ္သီးေျခာက္ႏွစ္သက္ရာထည့္ၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာအပူျဖစ္ေစအေအးျဖစ္ေစတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ ျပဳလုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္တပတ္ခန္႔သိမ္းဆည္းထားႏိုင္သည္။
.............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...