28 February 2016

တံုယမ္းၾကက္ေတာင္ပံကင္


Tom Yum Chicken Wings
 ❀ ❀ ❀

ၾကက္ကင္ႏွင့္ၾကက္ေတာင္ပံကင္တို႔ကိုအရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးျပဳလုပ္ၾကတဲ့အထဲကတံုယမ္းအရသာခ်ဥ္ငံစပ္ျဖင့္ကင္ထားတဲ့တံုယမ္းၾကက္ေတာင္ပံကင္ေလးဘဲျဖစ္ပါတယ္။အစာေျပစာအကင္အျဖစ္စားႏိုင္သလိုဟင္းပြဲအေနျဖင့္လည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း (တစ္ပြဲစာ)
*********
ၾကက္ေတာင္ပံ - ငါးေခ်ာင္း
တံုယမ္းအႏွစ္ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
စပါးလင္ - တစ္ေခ်ာင္း
ေ႐ွာက္ခါးရြက္ - ႏွစ္ရြက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ၾကက္ေတာင္ပံကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးမီးဖိုေခ်ာင္သံုးစကၠဴျဖင့္ေျခာက္ေသြ႔ေအာင္ျပဳလုပ္ထားပါ။စပါးလင္ႏွင့္ေ႐ွာက္ရြက္ကို ပါးပါးစိတ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၂)ေျခာက္ေသြ႔ပါကတံုယမ္းအႏွစ္ခ႐ုဆီ စပါးလင္ေ႐ွာက္ရြက္ေထာင္းထားသည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ေပးၿပီးလ်ွင္ေရခဲေသတၱာတြင္မိနစ္၃၀မွတစ္နာရီထိအရသာဝင္ေအာင္ႏွပ္ထားေပးပါ။
(၃)ovenကို၂၀၀ဒီဂရီအပူေပးထားပါ။အရသာနယ္ႏွပ္ထားေသာၾကက္ေတာင္ပံကိုဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းသို႔မဟုတ္ဇကာေပၚတင္ၿပီး၂၅ မိနစ္ခန္႔ကင္ေပးပါ။
(၄)ကင္ေနစဥ္တြင္အေရာင္ညီေစရန္အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။
(၅)လိုခ်င္ေသာအေရာင္အေနအထားရပါကၾကက္ေတာင္ပံကင္ႏူးမႏူးစစ္ၾကည့့္ကာပန္းကန္တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...