1 March 2016

ေကာ္ဖီမုန္႔လက္ေဆာင္း


Coffee Cendol

ေကာ္ဖီခ်စ္သူမ်ားႏွစ္သက္ေစမည့္ေကာ္ဖီမုန္႔လက္ေဆာင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။မုန္႔႔လက္ေဆာင္းကိုေတာ့ထန္းလ်က္ရည္အုန္းႏို႔တို႔ျဖင့္စားသံုးၾကေပမဲ့စကၤာပူမေလး႐ွားမွာေကာ္ဖီနဲ႔တြဲဖက္လို႔အရသာတမ်ိဳးထူးျခားစြာသံုးေဆာင္ေလ့႐ွိၾကပါတယ္။ေနရာတိုင္းမွာမရ႐ွိဘဲ႐ိုးရာမပ်က္ေရာင္းၾကတဲ့ဆိုင္ေတြမွာသာေတြ႔ရလိမ့္႐ွိပါတယ္။ပံုစံသစ္တမ်ိဳးလုပ္စားၾကည့္ၾကရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ေကာ္ဖီျပင္းျပင္း - တစ္ခြက္
ထန္းလ်က္ရည္အပ်စ္ - တစ္ပန္းကန္
အုန္းႏို႔ / ႏြားႏို႔အပ်စ္ - တစ္ခြက္
မုန္႔လက္ေဆာင္း - တစ္ပန္းကန္
ေရခဲႀကိတ္ၿပီးသား - တခြက္
ပဲအခ်ိဳ - ႏွစ္ဇြန္း
(redbeanကိုသၾကားျဖင့္လံုးျခမ္းကြဲအေနေရာေျခထားပါ)
ထန္းသီးဆံအေသး  - တစ္ပန္းကန္
( Palm Seed )
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
(၁)ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားပါးလံုးကိုအသင့္ျပင္ဆင္ထားပါ။
(၂)ပြဲျပင္မည့္ခြက္တြင္ထန္းလ်က္ရည္ႏွစ္ဇြန္းထည့္ပါ။
(၃)ေရခဲႀကိတ္ထားသည္ကိုခြက္တဝက္ထည့္ပါ။
(၄)အုန္းႏို႔အပ်စ္သို႔မဟုတ္ႏို႔အပ်စ္ထည့္ပါ။
(၅)ေကာ္ဖီႏွပ္ထားသည္ကိုေနာက္ဆံုမွထည့္ပါ။
(၆)အေပၚမွမုန့္လက္ေဆာင္းဖတ္ပဲအခ်ိဳႏွင့္ထန္းသီးဆံအေသးတို႔ကိုထည့္ၿပီးဇြန္းတပ္ပိုက္ထည့့္ကာအရသာထူးတဲ့ေကာ္ဖီမုန္႔႔လက္ေဆာင္းကိုတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ ထန္းသီးဆံအေသးကိုအသင့္သံုးဘူး မ်ားအထုပ္မ်ားျဖင့္စူပါမားကတ္မ်ားတြင္ရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ေကာ္ဖီေဖ်ာ္ၿပီးသားျဖင့္လည္းပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့္ၿပီးျပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ေကာ္ဖီျပင္းျပင္းႏွပ္ထားသည္ကိုေရခဲျဖင့္ႀကိတ္ၿပီးလည္းျပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္။
❀❀ထန္းလ်က္ႏြားႏို႔အုန္းႏို႔ျဖင့္ေဖ်ာ္ေသာေကာ္ဖီမေသာက္ဖူးသူမ်ားလည္းျမည္းစမ္းၾကည့္ဖို႔ၫႊန္းလိုက္ပါရေစ။စကၤာပူမွာေနရာတိုင္းမရႏိုင္လို႔ေသာက္ခ်င္ရင္တကူးတကမွာေသာက္ရပါတယ္။
.............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...