Mutton Curry
ဆိတ္သားဟင္းေကာင္းေကာင္းခ်က္ဖို႔အေရးႀကီးဆံုးကအညႇီနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္လုပ္နိုင္ဖို႔ဘဲျဖစ္ပါတယ္။တခါတခါမွာဆိတ္သားရဲ႕ညႇီီတဲ့အနွ႔ံေၾကာင့္အနားကိုမကပ္နိုင္တဲ့ဟင္းေတြလည္းႀကံဳဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ဆိုဖီယာရဲ႕ဆိတ္သားနွပ္ခ်က္နည္းေလးနဲ႔ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆိတ္သား - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဒိန္ခ်ဥ္ - ေရေႏြးပန္းကန္တလံုး
ရွာလကာရည္ - ေရေႏြးၾကမ္းခြက္ တစ္ခြက္ (ေဆးရန္)
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ - တစ္ဇြန္းလ႓က္ဇြန္း
ဆီ - ၁၀က်ပ္သား
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဇီယာ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
(၁) ဆိတ္သားကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးရွာလကာရည္ သို႔ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ျဖင့္နယ္ၿပီး အနည္းဆံုးအးမိနစ္ ၃၀ ခန္႔ထားပါ။ အညႇီနွ႔ံေပ်ာက္ေစရန္ ။ၿပီးလ်ွင္ ေရစင္ေအာင္ေဆးခ်ပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ဒိန္ခ်ဥ္၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ၊နႏြင္း၊ဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးအရသာဝင္ေအာင္၁၅မိနစ္ခန္႔နွပ္ထားပါ။(ဆိုဖီယာေတာ့ခုလိုအတံုးႀကီးႀကီးခ်က္တဲ့ခါက်ရင္ တရက္ႀကိဳနွပ္ထားပါတယ္။အတံုးႀကီးခ်က္တဲ့အသားဟင္းတိုင္းကိုလည္းဒိန္ခ်ဥ္သံုးပါတယ္။ဒိန္ခ်ဥ္ေၾကာင့္ဟင္းရဲ႕အရသာပိုေကာင္းသလိုအျမန္လည္းႏူးအိပါတယ္။းအသားမ်ားေၾကသြားျခင္းလည္းမရွိနိုင္လို႔ပါ။)
(၃)အိုးထည္းတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးကာနွပ္ထာသည့္အသားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။အသားမွထြက္လာေသာရည္မ်ားခမ္းသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ၿပီးအသားႏူးသည္ထိမီးအေသးဆံုးျဖင့္တည္ေပးပါ။မၾကာမၾကာေမြေပးပါ။
(၅)အသားႏူးလာပါကဇီယာမႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးဆီျပန္လာေအာင္ထားပါ။
(၆) အသားႏူးအိဆီျပန္လာပါကနံနံပင္အုပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDeleteေဆာရီးပါ မေတာ္တဆ နွိပ္မိလို႔ Remove ျဖစ္သြားတယ္ :'(
Deleteကိစၥမရွိပါဘူး။
ReplyDeleteကုုိယ္ဆုုိဖီယာ့နည္းနဲ ့မေန ့ကဆိတ္သားခ်က္ေနတယ္လိုု ့ေရးထားတာ။
ခုုကုုိယ္ခ်က္စားတာေကာင္းတယ္လိုု ့လာေျပာတာ။
ခ်က္လည္းခ်က္ အလ်ဥ္မီွလည္းတင္ေပးႏုုိင္တဲ့ ဆုုိဖီယာ့ကိုုေတာ့ မခ်ီးမြမ္းပဲမေနႏုုိင္ဘူးကြယ္။ း)
မမအုုိင္အိုုရာ