13 July 2015

ငါးသေလာက္အစပ္ေပါင္း

ပါဝင္ပစၥည္း
******
ငါးသေလာက္ - တစ္ေကာင္
ၾကက္သြန္နီ - ၅ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
ဂ်င္း - တတက္
နႏြင္း - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ရွာလကာရည္ - ေရေႏြးပန္းကန္တလံုး
ငရုပ္သီးေျခာက္ - ဆယ္ေတာင့္
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ငါးသေလာက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာ၊ဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊နႏြင္း၊ဂ်င္းေထာင္းတဝက္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးေျမာင္း၊ၾကက္သြန္နီ ၃လံုးျခမ္းၿပီးထည့္ၿပီးနွယ္ထားပါ။
(၂)အရသာနယ္ၿပီးပါကထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည့္ကာေရဖံုးအာင္ထည့္ၿပီးတည္ထားပါ။
(၃)ေရခမ္းပါကအရိုးႏူးမႏူးၾကည့္ပါ။မႏူးေသးပါကေရထပ္ျဖည့္ၿပီးတည္ထားပါ။
(၄)ေရခမ္းခါနည္းအရိုးႏူးၿပီဆိုပါကက်န္လက္က်န္ၾကက္သြန္နွစ္လံုးကိုပါးပါးစိတ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၅ေျမာင္းကိုေထာင္းထားပါ။ငရုပ္သီးေျခာက္ကိုေရစိမ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၅)အားလံုးအဆင္သင့္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းလက္က်န္တဝက္နွင့္ငရုပ္သီးေထာင္းထားသည္တို႔ကိုဆီသပ္ၿပီးဆားနွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ငါးသေလာက္ေပါင္းအိုးထည္းသို႔ေရာထည့္ပါ။ဆီျပန္သည္ထိတည္ေပးၿပီးအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
ငါးသေလာက္ေပါင္းကိုတခ်ိဳ႕လည္းစပါးလင္ခင္း၊ႀကံခင္းၿပီးေပါင္းၾကပါတယ္။နွစ္သက္ရာနည္းျဖင့္ေပါင္းနိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...