ပါဝင္ပစၥည္း
******
ငါးသေလာက္ - တစ္ေကာင္
ၾကက္သြန္နီ - ၅ လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ဆယ္ေျမာင္း
ဂ်င္း - တတက္
နႏြင္း - လ႓က္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ဆား - လိုသေလာက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ရွာလကာရည္ - ေရေႏြးပန္းကန္တလံုး
ငရုပ္သီးေျခာက္ - ဆယ္ေတာင့္
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
**********
(၁)ငါးသေလာက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးလိုသလိုလွီးျဖတ္ကာ၊ဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊နႏြင္း၊ဂ်င္းေထာင္းတဝက္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ ငါးေျမာင္း၊ၾကက္သြန္နီ ၃လံုးျခမ္းၿပီးထည့္ၿပီးနွယ္ထားပါ။
(၂)အရသာနယ္ၿပီးပါကထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည့္ကာေရဖံုးအာင္ထည့္ၿပီးတည္ထားပါ။
(၃)ေရခမ္းပါကအရိုးႏူးမႏူးၾကည့္ပါ။မႏူးေသးပါကေရထပ္ျဖည့္ၿပီးတည္ထားပါ။
(၄)ေရခမ္းခါနည္းအရိုးႏူးၿပီဆိုပါကက်န္လက္က်န္ၾကက္သြန္နွစ္လံုးကိုပါးပါးစိတ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၅ေျမာင္းကိုေထာင္းထားပါ။ငရုပ္သီးေျခာက္ကိုေရစိမ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
(၅)အားလံုးအဆင္သင့္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဂ်င္းလက္က်န္တဝက္နွင့္ငရုပ္သီးေထာင္းထားသည္တို႔ကိုဆီသပ္ၿပီးဆားနွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ငါးသေလာက္ေပါင္းအိုးထည္းသို႔ေရာထည့္ပါ။ဆီျပန္သည္ထိတည္ေပးၿပီးအရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
ငါးသေလာက္ေပါင္းကိုတခ်ိဳ႕လည္းစပါးလင္ခင္း၊ႀကံခင္းၿပီးေပါင္းၾကပါတယ္။နွစ္သက္ရာနည္းျဖင့္ေပါင္းနိုင္ပါတယ္။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment