12 July 2015

ဆိတ္သားနွပ္

Mutton Curry
ဆိတ္သားဟင္းေကာင္းေကာင္းခ်က္ဖို႔အေရးႀကီးဆံုးကအညႇီနံ႔ေပ်ာက္ေအာင္လုပ္နိုင္ဖို႔ဘဲျဖစ္ပါတယ္။တခါတခါမွာဆိတ္သားရဲ႕ညႇီီတဲ့အနွ႔ံေၾကာင့္အနားကိုမကပ္နိုင္တဲ့ဟင္းေတြလည္းႀကံဳဖူးၾကမယ္ထင္ပါတယ္။ဆိုဖီယာရဲ႕ဆိတ္သားနွပ္ခ်က္နည္းေလးနဲ႔ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆိတ္သား - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - ၁၀၀ ဂရမ္
ဒိန္ခ်ဥ္ - ေရေႏြးပန္းကန္တလံုး
ရွာလကာရည္ - ေရေႏြးၾကမ္းခြက္ တစ္ခြက္ (ေဆးရန္)
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ဇြန္း
နႏြင္းမႈန္႔ - တစ္ဇြန္းလ႓က္ဇြန္း
ဆီ - ၁၀က်ပ္သား
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဇီယာ - တစ္ဇြန္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
(၁) ဆိတ္သားကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးရွာလကာရည္ သို႔ မန္က်ည္းမွည့္ရည္ျဖင့္နယ္ၿပီး အနည္းဆံုးအးမိနစ္ ၃၀ ခန္႔ထားပါ။ အညႇီနွ႔ံေပ်ာက္ေစရန္ ။ၿပီးလ်ွင္ ေရစင္ေအာင္ေဆးခ်ပါ။
(၂)ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ဒိန္ခ်ဥ္၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ၊နႏြင္း၊ဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔႔တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးၿပီးအရသာဝင္ေအာင္၁၅မိနစ္ခန္႔နွပ္ထားပါ။(ဆိုဖီယာေတာ့ခုလိုအတံုးႀကီးႀကီးခ်က္တဲ့ခါက်ရင္ တရက္ႀကိဳနွပ္ထားပါတယ္။အတံုးႀကီးခ်က္တဲ့အသားဟင္းတိုင္းကိုလည္းဒိန္ခ်ဥ္သံုးပါတယ္။ဒိန္ခ်ဥ္ေၾကာင့္ဟင္းရဲ႕အရသာပိုေကာင္းသလိုအျမန္လည္းႏူးအိပါတယ္။းအသားမ်ားေၾကသြားျခင္းလည္းမရွိနိုင္လို႔ပါ။)
(၃)အိုးထည္းတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးကာနွပ္ထာသည့္အသားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။အသားမွထြက္လာေသာရည္မ်ားခမ္းသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
(၄)ၿပီးလ်ွင္ေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ၿပီးအသားႏူးသည္ထိမီးအေသးဆံုးျဖင့္တည္ေပးပါ။မၾကာမၾကာေမြေပးပါ။
(၅)အသားႏူးလာပါကဇီယာမႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးဆီျပန္လာေအာင္ထားပါ။
(၆) အသားႏူးအိဆီျပန္လာပါကနံနံပင္အုပ္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ နိုင္ပါၿပီ။

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ​ေဆာရီးပါ မ​ေတာ္​တဆ နွိပ္​မိလို႔ Remove ျဖစ္​သြားတယ္​ :'(

      Delete
  2. ကိစၥမရွိပါဘူး။
    ကုုိယ္ဆုုိဖီယာ့နည္းနဲ ့မေန ့ကဆိတ္သားခ်က္ေနတယ္လိုု ့ေရးထားတာ။
    ခုုကုုိယ္ခ်က္စားတာေကာင္းတယ္လိုု ့လာေျပာတာ။
    ခ်က္လည္းခ်က္ အလ်ဥ္မီွလည္းတင္ေပးႏုုိင္တဲ့ ဆုုိဖီယာ့ကိုုေတာ့ မခ်ီးမြမ္းပဲမေနႏုုိင္ဘူးကြယ္။ း)
    မမအုုိင္အိုုရာ

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...