Curry Chicken with Potato
မထူးဆန္းတဲ့ၾကက္သားနွပ္ေလးပါ။အိမ္တိုင္းမွာေတာ့မတူညီတဲ့ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတြရွိၾကမွာပါ။ ဒီကSofia ရဲ႕ခ်က္နည္းေလးကိုလည္းေဝမ်ွေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ၾကက္ - တစ္ေကာင္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - ၁၀၀ဂရမ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဒိန္ခ်ဥ္ - ဘူးေသးတစ္ဘူး
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲတင္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
အေရာင္တင္မႈန္႔ - ဇြန္းတဝက္
ဇီယာမႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ၁၅၀ ဂရမ္
အာလူး - တစ္ကီလို (ေရာလိုက)
(၁)ၾကက္သားကိုလုိသလိုခုတ္ထစ္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
(၂)ဇလံုတခုတြင္သန္႔စင္ၿပီးၾကက္သားကိုထည့္ကာ ဆား ၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ၾကက္သြန္ေၾကာ္၊ဒိန္ခ်ဥ္၊နႏြင္း၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးတနာရီခန္႔ေရခဲေသတၲာတြင္နွပ္ထားပါ။
(၃)အိုးတခုတြင္ဆီထည့္ၿပီးအေရာင္တင္ဆီသပ္ကာနွပ္ထားၿပီးေသာၾကက္သားကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ၾကက္သားမွထြက္လာေသာေရခမ္းသည္ထိေမြေပးပါ။
(၄)ထြက္လာေသာေရခမ္းလ်ွင္ေရအနည္းငယ္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သားႏူးသည္ထိတည္ေပးပါ။
(၅)အာလူးေရာလိုပါကအာလူးကိုအခြံသင္ၿပီးခပ္ႀကီႀကီးစိတ္ကာဆားအနည္းငယ္လူးထားၿပီးဆီပူတြင္အေရာင္အနညး္ငယ္ရသည္ထိခ်ေၾကာ္ထားပါ။
(၆)ၾကက္သားႏူးခါနီးလ်ွင္ေၾကာ္ထားေသာအာလူးကိုေရာပါ။
(၇)ဇီယာမႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။အာလူးႏူးအိၿပီးဆီျပန္လာလ်ွင္အရသာအေပါ့အငန္ျမည္းကာမီးဖိုမွခ်ၿပီးနံနံပင္အုပ္၍တည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...
-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
Dry Raddish Pickle ရွမ္းျပည္မွာေတာ့မုန္လာဥခ်ဥ္မုန္ညင္းခ်ဥ္တို့ကိုအမ်ားအားျဖင့္ေဆာင္းရာသီမွာျပဳလုပ္ၿပီးတႏွစ္စာျပဳလုပ္ေလ့႐ွိပါတယ္။ေဆာင္းရာ...
No comments:
Post a Comment