18 July 2017

ၾကက္သားသစ္အယ္သီးေၾကာ္

Fried Chicken with Chestnut
ပန္းေသး႐ိုးရာၾကက္သားသစ္အယ္သီးေၾကာ္ဟ
င္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ခြာရန္အနညး္ငယ္လက္ဝင္ေသာ္လည္းအသစ္အဆန္းဟင္းတခြက္တည္ခင္းႏိုင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားၾကိဳတင္လွီးျဖတ္ထားၿပီးစားခါနီးမွသာလ်ွင္ေၾကာ္ၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ၾကက္သား - ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
သစ္အယ္သီး - တစ္ပန္းကန္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဆား -ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်ဴ းမိတ္/ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
တ႐ုတ္မဆလာ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
************
1.ဦးစြာပထမအသားကိုေသးေသးစိတ္ကာဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊တ႐ုတ္မဆ လာထည့္ႁပီးနယ္ထားပါ။
2.ၾကက္သြန္နီမထူမပါးလွီးထားပါ။ၾကက္သြန္မိတ္ဂ်ဴးမိတ္လက္တစ္ဆစ္လွီးထားပါ။
3.အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။
4.ဆီပူလ်ွင္ၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။မီးျပင္းျဖင့္အေရာင္ေျပာင္းရံုေၾကာ္ၿပီးၾကက္သားထည့္ေၾကာ္ပါ။
5.အသားက်က္ပါကသစ္အယ္သီးျပဳတ္ခြာၿပီးသားထည့္ပါ။
အရသာအေပါ့အငံျမည္းကာၾကက္သြန္မိတ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...