1 August 2017

ပန္းေသးအမဲႏွပ္ေခါက္ဆြဲ

ပန္းေသးအမဲႏွပ္ေခါက္ဆြဲ
Braised Beef Noodles
红烧牛肉面
ပန္းေသး႐ိုးရာအမဲႏွပ္ေခါက္ဆြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။ဒီအမဲႏွပ္ဟင္းေလးကိုဘဲထမင္းနဲ႔ျဖစ္ေစမန္ထိုေခၚေပါက္ဆီအလြတ္တမ်ိဳးနဲ႔လည္းတြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။႐ိုး႐ိုးေခါက္ဆြဲမ်ားနဲ႔မတူတမူထူးၿပီးအရသာႏွစ္လိုဖြယ္ေကာင္းတဲ့မိသားစုအမဲႏွပ္ေခါက္ဆြဲေလးလုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
အမဲသား - တစ္ကီလို
ဂ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္
ၾကက္သြန္နီ - ၄လံုး
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ - တစ္ပန္းကန္
ၾကက္သြန္ျဖဴ (ဥႀကီး)-လက္တဆုပ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အမဲ - ၃ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ၃ဇြန္း
ေ႐ွာက္ေကာ - ႏွစ္လံုး
ပါေကာ(နာနတ္ပြင့္)-၃ပြင့္
ဟြားေက်ာက္(ဇီခြၽမ္းင႐ုတ္ေကာင္း)-လၻက္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
တ႐ုတ္မဆလာအမႈန္႔ (five spices)- တစ္ဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
တြဲဖက္စားရန္(၅ပြဲစာ)
**********
ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲ - တစ္စည္း
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တစ္ပန္းကန္
ႏွမ္းဆီေမြး
သံပုရာသီး
င႐ုတ္သီးေၾကာ္(အမႈန္႔)
ၾကက္သြန္မိတ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.အသားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအေနေတာ္အတံုးမ်ားလွီးျဖတ္ထားပါ။
2.ၾကက္သြန္နီ၊ဂ်င္းပါးပါးစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္ေၾကာ္တပန္းကန္လံုးစာျပင္ဆင္ထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးေ႐ွာက္ေကာအလံုး(ထုထားသည္)ပါေကာ၊ဟြားေက်ာက္ေစ့တို႔ကိုထည့္ၿပီးဆီသပ္ပါ။
4.အန႔ံေမြးလပါကဂ်င္းႏွင့္အသားလွီးထားသည္တို႔ကိုထည့္ေၾကာ္ေပးပါ။အသားမွထြက္လာေသာေရခမ္းၿပီးအသားမ်ားနီေရာင္သမ္းလာသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
5.အသားမ်ားနီေရာင္သမ္းလာပါကပဲငံျပာရည္အမဲႏွင့္အၾကည္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
6.ၿပီးလ်ွင္အ႐ိုးျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေရျမႇဳတ္ရံုထည့္ပါ။ဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ၾကက္သြန္နီ၊တ႐ုတ္မဆလာတို႔ကိုထည့္ပါ။
7.ဆူပြက္ပါကမီးေလ်ာ့ထားၿပီးအသားႏူးအိသည္ထိတည္ထားပါ။လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ဆီထ ည့္ေပးပါ။
8.အသားႏူးအိခါနည္းလ်ွင္ၾကက္သြန္ျဖဴခြာၿပီးသားလက္တစ္ဆုပ္ခန္႔ကိုေရေဆးၿပီးအေျမာင္းလိုက္ထည့္ေပးပါ။
9.အသားႏူးအိပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာအပ်စ္အၾကဲလိုသလိုျပဳျပင္ကာေခါက္ဆြဲထမင္းႏွင့္မန္ထိုႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာႏွင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
10.ေခါက္ဆြဲႏွင့္တြဲဖက္စားရန္ဂ်ံဳေခါက္ဆြဲကိုျပဳတ္ထားၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။အေပၚမွအမဲသားႏွပ္ႏွင့္ဟင္းရည္တြဲဖက္ၿပီးထည့္ပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္င႐ုတ္သီးဆီခ်က္၊ႏွမ္းဆီေ မြး၊ၾကက္သြန္မိတ္၊သံပုရာသီးတို႔ျဖင့္တည္ခင္း သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...