18 July 2017

ၾကက္သားၾကာဇံဆီခ်က္

ၾကာဇံဆီခ်က္ကျပဳလုပ္ရလြယ္ကူႁပီးအဆာေျပစာအျဖစ္လည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ျပဳလုပ္နည္းမ်ားတေယာက္ႏွင့္တေယာက္အနည္းငယ္ကြဲျပားႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
ဆန္ၾကာဇံ  - တထုပ္ (၄၀၀ ဂရမ္)
ၾကက္သား -တစိတ္
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ - တစ္ပန္းကန္
နွမ္းနဲ႔ဟြားေက်ာက္ဆီခ်က္- တစ္ပန္းကန္
အခ်ိဳ႕မႈန္႔သၾကား
ဆားရည္
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္
ေျမပဲေထာင္း
ငရုပ္သီးဆီခ်က္
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္
ၾကက္သြန္မိတ္
နံနံမိတ္
သံပုရာသီး/ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဆန္ၾကာဇံကိုေရတနာရီခန္႔ႀကိဳစိမ္ထားပါ။
2.လိုအပ္ေသာပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကိုျပင္ဆင္ပါ။ၾကက္သားကိုနွစ္သက္သလိုလွီးျဖတ္ၿပီးျပဳတ္သို႔ေၾကာ္ထားပါ။
3.ဆီခ်က္ျပင္ဆင္ရန္အတြက္ၾကာဇံကိုေရေႏြးဆူတြင္ေပ်ာ့ေအာင္ျပဳတ္ကာပန္းကန္တြင္ထည့့္ၿပီးသၾကားအခ်ိဳမႈန္႔အေရာလ႓က္ရည္ဇြန္းတဇြန္း၊  ဆားရည္တဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္တဇြန္း ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္တဇြန္း၊နွမ္းဆီခ်က္တဇြန္းထည့္ၿပီးေမြေပးပါ ။ 4.အရသာအေပါ့ငန္ျမည္းကာလိုအပ္ပါကထပ္မံျဖည့္စြက္ေပးပါ။
5.ၿပီးလ်ွင္အေပၚမွၾကက္သား၊ေျမပဲေထာင္း၊ငရုပ္သီးဆီခ်က္ၾကက္သြန္မိတ္နံနံမိတ္ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျဖဴးကာနွစ္သက္ရာအခ်ဥ္တြဲဖက္ဟင္းခ်ိဳရည္ကိုၾကက္ျပဳတ္ရည္ဟင္းခ်ိဳတို႔ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ ႏုိင္ပါၿပီ။
❀ႏွမ္းဟြားေက်ာက္ဆီခ်က္ျပဳလုပ္ရန္
ႏွမ္းေလွာ္ တစ္ပန္းကန္
ဟြားေက်ာက္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီပူ - တစ္ပန္းကန္
ျပဳလုပ္ပံု
******
ႏွမ္းေလွာ္ကိုေထာင္းၿပီးစတီးသို႔မဟုတ္ေႂကြပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
#ဟြားေက်ာက္>>ဇီခ်ြမ္းင႐ုတ္ေကာင္းကိုေလွာ္ၿပီးေထာင္းထားပါ။
ႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းတစ္ပန္းတြင္ဟြားေက်ာက္မႈန္႔ တစ္ဇြန္းထည့္ပါ။
မီးဖိုေပၚတြင္ဆီတစ္ပန္းကန္စာအပူေပးၿပီးအနည္းငယ္ကြၽမ္းေအာင္တည္ထားပါ။
ဆီပူပါကႏွမ္းေလွာ္ေထာင္းႏွင့္ဟြားေက်ာက္အေရာပန္းကန္တြင္ေလာင္းထည့္ၿပီးအဖံုးအုပ္ထားပါ။၅မိနစ္ခန္႔တြင္သံုးရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
ႏွမ္းေထာင္းႏွင့္ဟြားေက်ာက္ကိုမေရာဘဲသီးသန္႔ဆီလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...