18 July 2017

ေၾကးအိုးဆီခ်က္

ေၾကးအိုးကိုလူုႀကီးလူငယ္အရြယ္မေရြးႏွစ္သက္ၾကမယ္ထင္ပါတယ္။အာဟာရလည္းျဖစ္သလိုျပဳလု ပ္ရလြယ္ကူၿပီးေပါ့ေပါ့ပါးပါးနဲ့ညစာအျဖစ္လည္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ေၾကးအိုးဆီခ်က္ျပဳလုပ္နည္းမွာေၾကးအိုးျပဳလုပ္နည္းႏွင့္အတူတူပင္ျဖစ္ၿပီးေနာက္ဆံုးတြင္ဇကာျဖင့္စစ္ၿပီးဆီခ်က္သုပ္ေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရည္ - တစ္အိုး
ၾကက္သားလံုး - ၅လံုး
ဆန္ၾကာဇံ သို႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ
မုန္ညင္းျဖဴ သို႔ မုန္ညင္းစိမ္း
ေရႊပဲသီး/ပန္းပြင့္
မုန္လာဥနီ
ငံုးဥ
ငါးဖယ္လံုး
ဆား
ဟင္းခပ္မႈန္႔
သၾကား
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္(optional)
င႐ုပ္ေကာင္း
တြဲဖက္စားရန္ေဆာ့စ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
1.ေၾကးအိုးျပဳလုပ္ရန္အတြက္ဦးစြာပထမၾကက္႐ိုးျပဳတ္ေရေကာင္းေကာင္းလိုအပ္ပါတယ္။ၾကက္႐ိုးျပဳတ္ရည္ျပဳလုပ္ရန္ၾကက္႐ိုးကိုေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။အိုးတခုတြင္ေရဆူတည္ၿပီးဆူပြက္ပါကၾကက္႐ိုးကိုထည့္ၿပီး၂မိနစ္ခန္႔တည္ၿပီးအထက္ေအာက္ေမြေပးကာအ႐ိုးမ်ားကိုဆယ္ထုတ္ယူပါ။ေနာက္အိုးတခုတြင္ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာၾကက္႐ိုးမ်ားထည့္ကာလိုအပ္ေသာေရပမာဏထည့္ပါ။ဂ်င္းအနည္းငယ္ထုထည့္ပါ။မုန္လာဥအျဖဴ႐ွိလ်ွင္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါဆူပြက္ပါကမီးကိုအေသးဆံုးထိေလ်ာ့ခ်ၿပီးမီးေအးေအးျဖင့္၃နာရီခန္႔တည္ေပးပါ။အေပၚယံတက္လာေသာအညစ္အေၾကးမ်ားကိုခပ္ထုတ္ေပးပါ။မီးျပင္းျဖင့္ဆူပြက္ေအာင္မတည္ရပါ။ၾကက္ျပဳတ္ရည္မ်ားျဖဴေဖြးၿပီးေနာက္သြားတတ္ပါတယ္။
2.ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္အစားၾကက္သားတံုးမ်ားကိုအသံုးျပဳ၍လည္းၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္အျဖစ္သံုးႏိုင္ပါတယ္။
3.ၾကက္ျပဳတ္ရည္တည္ထားစဥ္ေၾကးအိုးျပဳလုပ္ရန္လိုအပ္ေသာပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကိုျပင္ဆင္ထားပါ။
4.ၾကာဇံကိုတနာရီခန္႔ေရစိမ္ထားပါ။မုန္ညင္း၊ေရြွပဲ၊မုန္လာဥ၊ငါးဖယ္လံုးတို႔ကိုလွီးျဖတ္ထားပါ။ငံုးဥျပဳတ္ထားပါ။ၾကက္သားကိုႏုတ္ႏုတ္စင္းကာဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ေကာ္မႈန္႔ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြကာအလံုးေလးမ်ားလုပ္ထားပါ။
5.အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကစားခါနည္းမွသာေၾကးအိုးခ်က္ပါမယ္။ေၾကးအိုးခ်က္ရန္အိုးေသးေသးတခုတြင္ၾကက္ရိုးျပဳတ္ရည္တစ္ပြဲစာထည့္ပါ။ၾကက္သားႏွင့္ၾကာဇံထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။ဆား၊သၾကားႏွင့္ဟင္းခပ္မႈန္႔ထည့္ပါ။ၾကာဇံႏူးပါကမုန္ညင္းမုန္လာဥေရြွပဲငါးဖယ္လံုးငံုးဥျပဳတ္တို႔ကိုထည့္ပါ။ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲျဖင့့္စားလိုပါကဆန္ျပားကိုပန္းကန္တြင္ထည့္ထားပါ။
6.အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးပန္းကန္တြင္တည္ခင္းကာၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ႏွင့္႐ုပ္ေကာင္းမႈန္႔ျဖဴးၿပီးေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
7.ေၾကးအိုးဆီခ်က္ျပဳလုပ္ရန္ေၾကးအိုးတည္ၿပီးပါကဇကာျဖင့္စစ္ယူၿပီးၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ဟင္းခပ္မႈန္႔သၾကားႏွင့္လိုအပ္ပါကဆားရည္အနည္းငယ္ထၫ့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာေဆာ့စ္ႏွင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...