15 June 2017

ဂ်ပန္ဂ်င္းႏု

Japanese Ginger
ဂ်ပန္ဂ်င္းႏုေခၚဂ်င္းခ်ဥ္ကိုေတာ့မ်ားေသာအားျဖင့္ဆူ႐ွီျဖင့္တြဲဖက္စားေလ့႐ွိၾကပါတယ္။ပံုမွန္ထမင္းဝိုင္းမွာလည္းအခ်ဥ္တခြက္အေနနဲ႔ထမင္းၿမိန္ေစဖို႔တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။ခ်ိဳခ်ဥ္အရသာေလးမို႔ဒီတိုင္းေ လးစားရတာလည္းႏွစ္သက္မိပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးၾကာ႐ွည္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။စားေကာင္းလို႔တာ႐ွည္သိမ္းတဲ့အဆင့္ထိမေရာက္ဘဲကုန္သြားတာကမ်ားပါတယ္..ညီမယြန္းဖူးပို႔ေပးလာတဲ့ဂ်င္းႏုေလးနဲ႔လုပ္စားျဖစ္တဲ့ဂ်ပန္ဂ်င္းႏုေလးျဖစ္ပါတယ္။
လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္...
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဂ်င္းႏု - ၃၀၀ ဂရမ္
ဆန္႐ွာလကာရည္ - တခြက္ (၂၅၀ml)
ေရ - ခြက္တဝက္ (၁၂၅ ml)
သၾကား - ၅၀ ဂရမ္
ဆားၾကမ္း - တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ဂ်င္းႏုကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအေပၚအေခြံပါးေလးမ်ားကိုဇြန္းျဖင့္ျခစ္ၿပီးေရေဆးထားပါ။
2.ေရေဆးေရစစ္ထားေသာဂ်င္းႏုကိုပါးပါးလွီးျဖတ္ထားၿပီးဆားျဖင့္နယ္ထားပါ။
3.ဆားနယ္ထားစဥ္အိုးေသးေသးတခုျဖင့္ေရသၾကားႏွင့္႐ွာလကာရည္ထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။
4.ဆားနယ္ထားေသာဂ်င္းႏုေပ်ာ့သြားပါကေရညစ္ၿပီးပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ပါ။
5.ကိ်ိဳထားေသာအခ်ဥ္ရည္ကိုေလာင္းထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။
6.ဂ်င္းႏုမွာပန္းေရာင္ေဖ်ာ့ေဖ်ာ့အေရာင္ေျပာင္းသြားၿပီးသမသြားပါကအေအးခံကာေလလံုေသာပုလင္းတြင္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီး၃ရက္ခန္႔တြင္တည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ဆန္႐ွာလကာရည္မ႐ွိပါကပန္းသီး႐ွာလကာ႐ိုး႐ိုး႐ွာလကာရည္ကိုအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။အန႔ံအနည္းငယ္ကြားျခားမွာျဖ စ္ပါတယ္။
❀သံပုရာရည္ကိုအသံုးျပဳႏိုင္ေသာ္လည္းတာ႐ွည္မခံ၍ရက္အနည္းငယ္ထားသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။
❀တာ႐ွည္ထားသံုးေဆာင္ႏိုင္ရန္အသံုးျပဳသည့္ဇြန္းကိုသန္႔႐ွင္းေျခာက္ေသြ႔ရန္အေရးႀကီးပါတယ္။
❀ဂ်င္းအထက္ကိုအခ်ဥ္ရည္ဖံုးေနရန္လိုအပ္ပါတယ္
..........
Sofia
sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...