15 June 2017

ငါးေခါက္ဆြဲဆီခ်က္

Fish Noodle Salad
ငါးေခါက္ဆြဲေလးကငါးအသားနဲ႔ေခါက္ဆြဲဖတ္ျဖစ္ေအာင္လုပ္ထားတာေလးပါ။လုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအိမ္သားေတြအတြက္မနက္စာေလးကိုဆန္းဆန္းျပားျပားေလးလုပ္ေက်ြးရေအာင္ေနာ္။ငါးေခါက္ဆြဲမုန္႔နွစ္ေလးကိုႀကိဳတင္လုပ္ၿပီးေရ ခဲေသတၱာမွာထည့္ထားၿပီးမနက္ကိုေရဆူတည္ၿပီးညစ္ခ်ေပးရံုနဲ႔မနက္စာအတြက္၁၅မိနစ္အတြင္းလြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးအရသာရွိတဲ့ေခါက္ဆြဲပြဲေလးရမွာျဖစ္ပါတယ္။လုပ္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္နည္း
***************
ငါးအသား - ၃၀၀ ဂရမ္ (၂၀က်ပ္သား) ၃ပြဲစာ
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၄၀ဂရမ္ (၃ဇြန္းခန္႔)
ေကာ္မႈန္႔ - ၄၀ဂရမ္
ေရ - ၁၀၀ ml အခါးပန္းကန္းတလံုးခန္႔
ဆား - ၁/၄ လ႓က္ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
နွမ္းဆီေမြး - တစ္ဇြန္း
ၾကက္ဥအကာ - တဝက္
ငါးမုုန္႔ဖတ္ေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္ပံု
********************
1.ငါးအသားကိုႀကိတ္ပါ။ျမန္မာျပည္မွာေတာ့ငါးဖယ္ျခစ္ရပါတယ္။(အရိုးနည္းတာရွာဝယ္ပါ)တခ်ိဳ႕ငါးအသားမ်ားတြင္ဆားထည့္ထားတတ္သျဖင့္အရင္ျမည္းၾကည့္သင့္ပါတယ္။ဆားပါၿပီးသားျဖစ္ပါကဆားထပ္ထည့္ရ န္မလိုပါ။
2.ဦးစြာဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔နွင့္ေကာ္မႈန္႔ကိုေရထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ပါ။
3.ၿပီးလ်ွင္ငါးအသားထည့္ပါအရသာျဖည့္စြက္ၿပီးနာနာနယ္ေပးပါ။
4.ေစးပိုင္လာပါကၾကက္ဥအကာထည့္ၿပီးဆက္နွယ္ေပးပါ။
5.မုန္႔သားညက္လာပါကပလပ္စတစ္အိတ္တခုတြင္ထည့္ပါ။အေပၚမွေသခ်ာခ်ည္ထားပါ။ 6.ၿပီးလ်ွင္ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ရန္ေရေႏြးအိုးတည္ပါ။
7.ေရဆူပါကငါးမုန္႔နွစ္ထည့္ထားေသာအိတ္၏ေထာင့္ခ်ြန္းကိုကပ္ေၾကးျဖင့္ေသးေသးညပ္ၿပီးေရေႏြးဆူဆူထည္းသို႔ညစ္ခ်ေပးပါ။မ်ားလွ်င္နွစ္ခါခြဲျပဳတ္ပါ။
8.ေရေပၚေပၚလာေသာငါးေခါက္ဆြဲဖတ္ေလးမ်ားကိုဆယ္ယူၿပီးတည္ခင္းမည့္ပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
9.အသင့္တည္ထားေသာဟင္းရည္အိုးသို႔မိမိနွစ္သက္ရာအသားပုဇြန္တို႔ကိုထည့္သီး႐ြက္တို႔ကိုဆူေနေသာဟင္းရည္အိုးတြင္ထည့္ၿပီးတည္ခင္းမည့္ငါးေခါက္ဆြဲပန္းကန္သို႔ထည့္ၿပီးသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
10.ဆီခ်က္ေခါက္ဆြဲျပဳလုပ္ရန္အတြက္ငါးေခါက္ဆြဲဖတ္ကိုပန္းကန္တြင္ထည္ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊ႏွမ္းဆီခ်က္ႏွင့္ပဲငံျပာရည္ၾကက္သြန္မိတ္နံနံမိတ္တို႔ကိုထည့္ၿပီးသုပ္ေပးကာႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ႏွင့္ဟင္းခ်ိဳတြဲဖက္ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...