19 June 2017

အသားမ်ွစ္ခ်ဥ္ေၾကာ္

Stir Fried Pickled Bamboo shoot with Beef
ပန္းေသး႐ိုးရာအသားမ်ွစ္ခ်ဥ္ေၾကာ္ဟင္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ဆီျပန္ဟင္းေတြကိုအခ်ိန္ေပးၿပီးတမနက္ခင္းလံုးခ်က္ရတဲ့ဟင္းေတြထက္စာရင္ခုလိုခုေၾကာ္ခုစားအေၾကာ္ဟင္းပြဲေလးေတြပိုႀကိဳက္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားၾကိဳတင္လွီးျဖတ္ထားၿပီးစားခါနီးမွသာလ်ွင္ေၾကာ္ၿပီးပူပူေႏြးေႏြးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။ခ်က္ၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
******
အမဲသား - ၃၀၀ ဂရမ္(ဆိတ္သား၊ၾကက္သား)
ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
မ်ွစ္ခ်ဥ္(အမွ်င္) -၂၀၀ ဂရမ္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ဆား -ဇြန္းတဝက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဂ်ဴ းမိတ္ - တစ္စည္း
င႐ုပ္သီးေျခာက္- ၅ေတာင့္
တ႐ုတ္မဆလာ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
************
1.ဦးစြာပထမအသားကိုေသးေသးစိတ္ကာဆား၊ဟင္းခပ္မႈန္႔၊ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္း၊တ႐ုတ္မဆ လာထည့္ႁပီးနယ္ထားပါ။
(နယ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္တခါခ်က္အထုပ္ေလးမ်ားထုပ္ၿပီးသိမ္းထားပါကခ်က္ခါနည္းအဆင္သင့္ျမန္ဆန္စြာခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။နပ္ထားေသာအသားျဖ
ဖင့္ပင္ခ်ဥ္စပ္၊ပဲငပိ၊ကုန္းေဘာင္၊မုန္ညင္းခ်ဥ္စ
သျဖင့္ဟင္းပြဲမ်ားတြင္အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
2.ၾကက္သြန္နီမထူမပါးလွီးထားပါ။ဂ်ဴးမိတ္လက္တစ္ဆစ္လွီးထားပါ။
3.အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။
4.ဆီပူလ်ွင္င႐ုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ပါ။ၾကက္သြန္ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။မီးျပင္းျဖင့္အေရာင္ေျပာင္းရံုေၾကာ္ၿပီးမ်ွစ္ခ်ဥ္ထည့္ေၾကာ္ပါ။
5.မ်ွစ္အခ်ဥ္အနည္းငယ္ေျခာက္လာပါကအသားထည့္ေၾကာ္ပါ။
6.ေရခမ္းအသားက်က္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာဂ်ဴးမိတ္ထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါႁပီ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...