20 June 2017

သက္သတ္လြတ္ပဲလိပ္ျပာေခါက္ဆြဲ

သက္သတ္လြတ္ပဲလိပ္ျပာေခါက္ဆြဲေလးဟာခ်က္ျပဳတ္ရလြယ္ကူၿပီးအရသာလည္း႐ွိတာမို႔သက္သတ္လြတ္သံုးေဆာင္သူမ်ားအတြက္အဆင္ေျပအာဟာရျဖစ္ေစတဲ့ေခါက္ဆြဲျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးၿပီးေတာင္ႀကီးထြက္စားစရာမ်ားပါပို႔ေပးလာတဲ့ညီမယြန္းဖူးကိုလည္းေက်းဇူးအထူးပါ။ခ်က္ျပဳတ္ရလြယ္ကူၿပီးအရသာထူးတဲ့ပဲလိပ္ျပာေခါက္ဆြဲခ်က္နည္းေလးကိုျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း(၅ပြဲစာ)
*********
ပဲလိပ္ျပာ- ႏွစ္ဘူး (ႏို႔ဆီဘူး)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ႏွစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ဂ်င္းေထာင္း - တစ္ဇြန္း
ပဲျပားတိုဖူး - တစ္တံုး
ပဲျပားေျခာက္/ပဲမလိုင္ - တစ္ခ်ပ္
မိႈ - ၅ပြင့္ (႐ွီတာခီ )
ေရ - ၅ပန္းကန္စာ
တြဲဖက္စားရန္
ဆန္ေခါက္ဆြဲ
မုန္ညင္းခ်ဥ္
ၾကက္သြန္မိတ္နံနံပင္
င႐ုတ္သီးေၾကာ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ (optional)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ပဲလိပ္ျပာကိုအခြံသင္ၿပီးေရေဆးေရစစ္ထားပါ။
2.ဟင္းရည္ခ်က္မည့္အိုးတြင္ပဲလိပ္ျပာၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးဂ်င္းေထာင္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးပဲအိသည္ထိတည္ထားပါ။
3.မိႈေျခာက္ကိုေရစိမ္ေရညစ္ၿပီးပါးပါးလွီးထည့္ပါ။
4.ပဲျပားတိုဖူးကိုအေနေတာ္လွီးၿပီးဆီပူတြင္အေရာင္ရသည္ထိေၾကာ္ထားပါ။
5.ပဲႏူးအိပါကအရသာျဖည့္စြက္ကာလိုအပ္သလိုအပ်စ္အၾကဲျပဳျပင္ကာပဲျပားေၾကာ္ထားသည္ႏွင့္ပဲျပားေျခာက္တို႔ကိုထည့္ၿပီးဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
6.ဆူပြက္ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာေခါက္ဆြဲပြဲျပင္ရန္ျပင္ဆင္ပါ။
7.ေရစိမ္ထားေသာေခါက္ဆြဲကိုေရဆူအိုးတြင္ေဖ်ာၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ပါ။
8.အေပၚမွပဲလိပ္ျပာဟင္းရည္ခ်က္ထားသည္ကိုသမေအာင္ေမြၿပီးထည့္ပါ။ၾကက္သြန္မိတ္နံနံပင္ျဖဴးကာမုန္ညင္းခ်ဥ္ႏွင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...