20 June 2017

ၾကက္ေပါင္း

  Cold Chicken with Spicy Sichuan Sauce
ၾကက္ေပါင္းကိုအထိမ္းအမွတ္မိတ္ဆံုစားဝိုင္းႀကီးေတြမွာအေကာင္လိုက္တည္ခင္းတတ္ၾကသလိုဒင္းမ္ဆမ္းေတြမွာလည္းပြဲေသးအေနနဲ႔တည္ခင္းေလ့႐ွိၾကပါတယ္။ဒီၾကက္ေပါင္းေလးျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ခ်ိန္မွာဆိုဖီယာ့အဖြားကိုအမွတ္ရလြမ္းမိပါ တယ္။ငယ္ငယ္ကနယ္ၿမိဳ႕ေတြမွာအခုလိုုၾကက္သားေတြကိုသန္႔႐ွင္းၿပီးအဆင္သင့္ေတြမရွိေသးေတာ့အိမ္မွာဧည့္ဖိတ္႐ွိရင္ၾကက္ေပါင္းတပြဲအျမဲပါေတာ့ၾကက္အေမြးႏုတ္တာကစလုပ္ရတာေပါ့ ။အိမ္မွာအဖြားတို႔ရဲ႕ၾကက္ကိုင္နည္းေျပာျပခ်င္တာပါ။
အေမြးႏုတ္ဖို့ေရေႏြးေဖ်ာတာကစလုပ္ခိုင္းတယ္။အေမြးမႏုတ္ခင္ကိုဗိုက္ခြဲအူထုတ္သန္႔႐ွင္းၿပီးရင္ဗိုက္ကိုအပ္နဲ႔ျပန္ခ်ဳပ္(ေရညစ္ပတ္ေတြဗိုက္ထဲမဝင္ေအာင္)ျပီးမွေရေႏြးေဖ်ာအေမြးႏုတ္တယ္ၿပီးရင္ၾကက္တေကာင္လံုးကိုေရေႏြးနဲ႔ဂ်ီးခြၽတ္ျဖဴေဖြးေနေအာင္ျခစ္ေပးေရခ်ိဳးေပးရတယ္။ငယ္ငယ္တုန္းကေတာ့အဲ့လိုလုပ္ရတာအၾကာႀကီးပ်င္းေတာ့အဖြားကဆူတယ္မိန္းခေလးမို႔မလုပ္တတ္လို႔မရဘူးဆိုေတာ့အဖြားကိုျပန္ေျပာခဲ့တာေလးအမွတ္ရမိတယ္။အဖြားရယ္အခုေခတ္ေလၿမိဳ႕ေပၚမွာၾကက္ေတြအေကာင္လိုက္အေမြးႏုတ္သန္႔႐ွင္းၿပီးသားကိုယ္တိုင္ႏုတ္စရာမလိုဘူးလို႔အကြန္႔တက္ခဲ့တာေပါ့ :-D :-D
ဘာဘဲေျပာေျပာဒီလိုအခ်ိန္မွာၾကက္အေကာင္လိုက္ခ်ေပးလည္းလုပ္တတ္ကိုင္တတ္သြားခဲ့တာအဖြားေက်းဇူးေတြေၾကာင့္ပါ :-) ၾကက္ေပါင္းျပဳလုပ္ရန္ၾကက္ကိုအေကာင္လိုက္ေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။ေမြးျမဴေရးၾကက္ကေတာ့အရသာအ႐ွိဆံုးေပါ့...မလြယ္ရင္CPလည္းသံုးႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ၾကက္တေကာင္ - တကီလိုခြဲခန္႔
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဂ်င္း - တတက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ -တဥ
ေရွာက္ေကာ - ၃လံုး
နာနတ္ပြင့္ - ၂ပြင့္
ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္း
********************
ပဲငံျပာရည္အၾကည္
ၾကက္သြန္မိတ္အရင္း
ႏွမ္းဆီေမြး
ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
ဟြားေက်ာက္ဆီ(#sichuanpepper )
ႏွမ္းေလွာ္
အခ်ဥ္ရည္
သၾကား
င႐ုပ္သီးဆီခ်က္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ေရစစ္ထားေသာၾကက္ကိုဆားျဖင့္တေကာင္လံုးအႏွံ႔လူးၿပီးနယ္ထားကာဆားဝင္ေအာင္တနာရီခန္႔႔ႏွပ္ထားပါ။ဂ်င္းအတက္လိုက္ထုၿပီးထည့္ပါ။ေ႐ွာက္ေကာကိုလည္းထုထားပါ။ၾကက္သြန္ျဖဴထပ္ျခမ္းျခမ္းထားပါ။
2.ေမြးျမဴေရးၾကက္သံုးပါကၾကက္ႏွင့္ေရတခါထဲထည့္ၿပီးျပဳတ္ႏိုင္ပါတယ္ၾကက္တေကာင္လံုးျမဳတ္သည္ထိေရထည့္ကာႏူးအိသည္ထိျပဳတ္ပါ။
CPၾကက္ကိုသံုးပါကေရဆူပြက္မွသာၾကက္သားကိုခ်ၿပီးဆယ္မိနစ္ျပဳတ္ပါ။
3.အသားႏူးအိပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးၾကက္ေပါင္းၾကက္စြတ္ျပဳတ္ကိုၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴးကာတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
4.CPၾကက္ျဖင့္ျပဳလုပ္ပါကဆယ္မိနစ္ျပဳတ္ၿပီးမီးပိတ္ကာမိနစ္၃၀အဖံုးအုပ္ထားပါ။
5.မိနစ္၃၀ျပည့္ပါကဇလံုႀကီးႀကီးတခုတြင္ေရခဲေရထည့္ၿပီးျပဳတ္ထားသည့္ၾကက္ကိုစိမ္ေပးပါ။အထက္ေအာက္လွန္ေပးပါ။မိနစ္၃၀ခန္႔လံုးဝေအးသြားလ်ွင္ဆယ္ယူေရစစ္ထားပါ။
❀❀ေရခဲေရစိမ္ျခင္းျဖင့္ၾကက္၏အေရျပားမ်ားကိုက်ံဳသြားေစၿပီးအထဲမွၾကက္သား၏အာဟာရမ်ားကိုမထြက္သြားေစရန္ထိန္းထားေပးသျဖင့္ၾကက္ေပါင္းစားတဲ့အခ်ိန္မွာထူးျခားတဲ့အသားရဲ႕ႏူးည့ံခ်ိဳၿမိန္တဲ့အရသာကိုသိသာစြာခံစားရမွာျဖစ္ပါတယ္။
(၄)ေရစစ္ၿပီးသားၾကက္ေပါင္းကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးေဆာ့စ္ျဖင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀❀ေဆာ့စ္ျပဳလုပ္ရန္ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးကိုပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးခ်ိဳခ်ဥ္စပ္လိုသလိုျပင္ဆင္ႏိုင္ပါတယ္။
❀❀❀ ၾကက္ေပါင္းကိုအပူတည္ခင္းလိုပါ ကပံုစံမပ်က္လွီးျဖတ္ၿပီးမွသာအပူေပးၿပီးတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...