မုန္႔ဦးေႏွာက္ကိုေနရာေဒသအလိုက္ျပဳလုပ္နည္းေရာပံုစံပါကြဲျပားစြာေတြ႕႐ွိရမွာျဖစ္ပါတယ္။မႏၱေလးဘက္မွာေတာ့မုန္႔ဦးေႏွာက္ကိုအခုလိုဆီခ်က္နဲ႔ခပ္ႏုႏုစိမ့္စိမ့္ေလးသံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။ရန္ကုန္ဘက္ကမုန္႔ဦးေႏွာက္ကိုေတာ့အုန္းဆီခ်က္ၿပီးအခ်ိဳသံုးေဆာင္ၾကလို႔အန႔ံေရာအရသာပါမတူကြဲျပားလို႔ေနပါတယ္။အညာကမုန္႔ဦးေႏွာက္ကအမွန္တကယ္ဦးေႏွာက္စားရသလိုဘဲႏူးည့ံၿပီးစိမ့္စိမ့္ေလးမို႔စားဖူးသူတိုင္းႏွစ္သက္ၾကမွာအမွန္ပါဘဲ႐ွင္...အေဝးေရာက္ခ်စ္မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ဆိုဖီယာရဲ႕မုန္႔ဦးေႏွာက္လုပ္နည္းမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆန္မႈန္႔ (ဆန္ေခ်ာ) - ၄၈၀ ဂရမ္
ေရ - ၂လီတာ
ထံုးရည္ၾကည္ - ၁လီတာ
ဆား - တစ္ဇြန္း လၻက္ဇြန္း
ငွက္ေပ်ာဖက္ - ေပါင္းရန္
တြဲဖက္စားရန္
**********
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္/ဆီ
ေျမပဲေထာင္း
ဆားမီးဖုတ္/ဆားေလွာ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာပထမထံုးရည္ၾကည္ျပဳလုပ္ထားဖို႔လိုပါတယ္။ေရတလီတာထံုးလၻက္ဇြန္းတဇြန္းႏႈန္းျဖင့္ေဖ်ာ္ၿပီးအနည္ထိုင္ကာထံုးရည္ၾကည္အသင့္ျပဳလုပ္ထားပါ။(ထံုးကိုကြမ္းယာဆိုင္ႏွင့္ေစ်းဆိုင္မ်ားတြင္ဝယ္ယူႏိုင္ပါတယ္။)
2.ဆန္မႈန္႔ကိုေရႏွစ္လီတာျဖင့္ဆားထည့္ၿပီးေဖ်ာ္ထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကေရေဖ်ာ္ထားေသာဆန္မႈန္႔ကိုမီးဖိုေပၚတင္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
4.တျဖည္းျဖည္းပ်စ္လာပါကထံုးရည္ၾကည္ကိုတဖက္မွထည့္ၿပီးေမြေပးပါ။
5.မိနစ္၃၀ခန္႔ထိေမြေပးၿပီးမုန္႔ႏွစ္ရည္ကိုအနည္းငယ္ယူၿပီးေရဇလံုတြင္ခ်ၾကည့္ပါ။ခဲႏိုင္ေသာအေန အထားရပါကမီးပိတ္ၿပီးခပ္ေႏြးေႏြးအေနအထားရေအာင္ထားပါ။
6.အေအးခံထားစဥ္ငွက္ေပ်ာဖက္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးမီးျပထားပါ။ေရေႏြးေပါင္းအိုးအတင့္တည္ထား ပါ။
7.မုန္႔ဦးေႏွာက္အႏွစ္အေတာ္အတင့္ေႏြးေသာအေနရပါကတဇြန္းစာဆီခပ္ၿပီးငွက္ေပ်ာဖက္တြင္ထည့္ကာေသခ်ာစြာထုပ္ၿပီးေပါင္းမည့္ဘမ္းတြင္စီထည့္ပါ။
8.အားလံုးထုပ္ၿပီးပါကေရေႏြးေပါင္းအိုးတြင္မိနစ္၂၀ခန္႔ေပါင္းၿပီးငွက္ေပ်ာဖက္န႔ံေမြးလာပါကမီးဖိုမွခ်ကာလံုးဝေအးသြားသည္ထိအေအးခံထားပါ။
9.တြဲဖက္သံုးေဆာင္ရန္အတြက္ၾကက္သြန္ေၾကာ္ႏွင့္ဆီ၊ေျမပဲေထာင္း၊ဆားမီးဖုတ္တို႔ကိုျပင္ဆင္ထားပါ ။
10.လံုးဝေအးၿပီးခဲသြားေသာမုန္႔ဦးေႏွာက္ကိုဓားျဖင့္စိတ္ၿပီးအေပၚမွၾကက္သြန္ေၾကာ္ဆီၾကက္သြန္ေၾကာ္ဆားမီးဖုတ္ေျမပဲေထာင္းျဖဴးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ဆန္ကိုႀကိတ္ၿပီးျပဳလုပ္လိုပါကမၾကမ္းေတာဆန္ကိုအသံုးျပဳပါ။
❀ေရစိမ္ႀကိတ္ၿပီးျပဳလုပ္ေသာဆန္မႈန္႔ကိုအသံုးျပဳပါကေရအခ်ိဳးကိုအနည္းငယ္ေလ်ာ့ေပးပါ။
❀ဆားမီးဖုတ္ျပဳလုပ္ရန္ေျမအိုးျဖင့္ဆားကိုမီးကင္ထားႏိုင္သလိုဒယ္အိုးျဖင့္ဆားကိုအေရာင္ေျပာင္းသည္ထိေလွာ္ေပးႏိုင္သည္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
ဆႏြင္းမကင္းဆိုရင္ျမန္မာအစားစာတခုျဖစ္လို႔လူတိုင္းသိၿပီးသားပါလုပ္နည္းလည္းတူၾကပါတယ္။အခ်ိဳးကေတာ့တေယာက္နဲ႔တေယာက္နည္းနည္းဆီကြဲၾကတယ္။ခုလုပ္ထားတဲ့...
No comments:
Post a Comment