ဆိတ္သားအမဲသားတို႔ကိုတာ႐ွည္အထားခံဖို႔အတြက္ဆီစိမ္ျပဳလုပ္ၿပီးသိမ္းထားေလ့႐ွိပါတယ္။ဆီစိမ္အသားကိုေတာ့အတံုးႀကီးႀကီးျပဳလုပ္ထားၿပီးဟင္းအျဖစ္ျပန္ခ်က္စားႏိုင္သလိုထမင္းျဖဴေလးဆီ စမ္းဆားျဖဴးကာအသားဆီစိမ္ေလးနဲ႔တြဲဖက္စားႏိုင္ပါတယ္။အေဝးေရာက္ေနသူမ်ားအတြက္လည္း အလြယ္တကူစားလို႔ရေအာင္ျပင္ဆင္ထည့္ေပးႏိုင္လို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆိတ္သား/အမဲသား - ၂ကီလို
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဂ်င္း - တစ္တက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္ (optional)
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.အေၾကာမပါေသာဆိတ္သားသို႔မဟုတ္အမဲသားနုနုကိုအတံုးႀကီးႀကီးတံုးကာေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
2.ေရစစ္ပါကဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ႏွင့္ဂ်င္းပါးပါးလွီးထားသည္ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ၿပီးတနာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
3.ၿပီးလ်ွင္အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတည္ပါ(ေရမထည့္ပါ)အသားမွထြက္လာေသာေရကိုခမ္းေအာင္တည္ေပးၿပီးဆီထည့္ကာမီးေအးေအးျဖင့္နီေရာင္သမ္းလာသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
4.နီေရာင္သမ္းလာပါကမီးပိတ္အေအးခံကာပုလင္းသို႔မဟုတ္ဘူးတြင္ဆီျမဳတ္ေအာင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါၿပီ။
5.ဆီစိမ္အသားကိုႏွစ္ပတ္တႀကိမ္ခန္႔ထုတ္ၿပီးအပူျပန္ေပးကာအေအးခံသိမ္းဆည္းပါ။
❀အေဝးသို႔ယူသြားလိုပါကဆီမထည့္ဘဲယူသြားကာဆီကိုသီးသန္႔ခ်က္ၿပီးအသားကိုစိမ္ထားေပးႏိုင္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
1 May 2017
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
ဆႏြင္းမကင္းဆိုရင္ျမန္မာအစားစာတခုျဖစ္လို႔လူတိုင္းသိၿပီးသားပါလုပ္နည္းလည္းတူၾကပါတယ္။အခ်ိဳးကေတာ့တေယာက္နဲ႔တေယာက္နည္းနည္းဆီကြဲၾကတယ္။ခုလုပ္ထားတဲ့...
No comments:
Post a Comment