1 May 2017

အသားဆီစိမ္

ဆိတ္သားအမဲသားတို႔ကိုတာ႐ွည္အထားခံဖို႔အတြက္ဆီစိမ္ျပဳလုပ္ၿပီးသိမ္းထားေလ့႐ွိပါတယ္။ဆီစိမ္အသားကိုေတာ့အတံုးႀကီးႀကီးျပဳလုပ္ထားၿပီးဟင္းအျဖစ္ျပန္ခ်က္စားႏိုင္သလိုထမင္းျဖဴေလးဆီ စမ္းဆားျဖဴးကာအသားဆီစိမ္ေလးနဲ႔တြဲဖက္စားႏိုင္ပါတယ္။အေဝးေရာက္ေနသူမ်ားအတြက္လည္း အလြယ္တကူစားလို႔ရေအာင္ျပင္ဆင္ထည့္ေပးႏိုင္လို႔လုပ္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဆိတ္သား/အမဲသား - ၂ကီလို
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဂ်င္း - တစ္တက္
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္ (optional)
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.အေၾကာမပါေသာဆိတ္သားသို႔မဟုတ္အမဲသားနုနုကိုအတံုးႀကီးႀကီးတံုးကာေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
2.ေရစစ္ပါကဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ႏွင့္ဂ်င္းပါးပါးလွီးထားသည္ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္နယ္ၿပီးတနာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
3.ၿပီးလ်ွင္အိုးတခုတြင္ထည့္ၿပီးမီးဖိုေပၚတည္ပါ(ေရမထည့္ပါ)အသားမွထြက္လာေသာေရကိုခမ္းေအာင္တည္ေပးၿပီးဆီထည့္ကာမီးေအးေအးျဖင့္နီေရာင္သမ္းလာသည္ထိေၾကာ္ေပးပါ။
4.နီေရာင္သမ္းလာပါကမီးပိတ္အေအးခံကာပုလင္းသို႔မဟုတ္ဘူးတြင္ဆီျမဳတ္ေအာင္ထည့္ၿပီးသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါၿပီ။
5.ဆီစိမ္အသားကိုႏွစ္ပတ္တႀကိမ္ခန္႔ထုတ္ၿပီးအပူျပန္ေပးကာအေအးခံသိမ္းဆည္းပါ။
❀အေဝးသို႔ယူသြားလိုပါကဆီမထည့္ဘဲယူသြားကာဆီကိုသီးသန္႔ခ်က္ၿပီးအသားကိုစိမ္ထားေပးႏိုင္ပါတယ္။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...