1 May 2017

အမဲသားဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္

အထူးအဆန္းဟင္းတခြက္မဟုတ္ေသာ္လည္းဘယ္ေသာအခါမွ႐ိုးမသြားႏိုင္ေသာထမင္းၿမိန္ေစမဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။တာ႐ွည္အထားခံလို႔အေဝးတေနရာေရာက္ေနသူမ်ားအတြက္မိသားစုမွျပင္ဆင္ေပးေနက်ဟင္းတခြက္ဆိုလည္းမမွားဘူးေပါ့။ဒီင႐ုတ္သီးဘာလေခ်ာင္တခြက္႐ွိေနရင္အထူးတလည္ဟင္းေတြျပင္ဆင္ဖို႔မလိုဘဲအရြက္ေၾကာ္ေလးဟင္းခ်ိဳေလးတမ်ိဳးနဲ႔လည္းအဆင္ေျပပါတယ္။အမဲသားအစားဆိတ္သားသို႔မဟုတ္ၾကက္သားျဖင့္အစားထိုးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အမဲသား - တစ္ကီလို
ၾကက္သြန္နီ - ၅၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃လံုး
ဂ်င္း - လက္ႏွစ္ဆစ္
င႐ုပ္သီးမႈန္႔(အၾကမ္းမႈန္႔) - ၃ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - တစ္ဇြန္း
ဆီ - ေၾကာ္ရန္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ၾကက္သြန္နီကိုအခြံသင္ၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ကာပါးပါးစိတ္ထားပါ။အထူအပါးညီေအာင္စိတ္ပါ။
2.ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းပါးပါးစိတ္ထားပါ။
3.အသားကိုအေနေတာ္အတံုးလွီးၿပီးဆားဟင္းခပ္မႈန္႔ႏွင့္ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ၿပီးႏူးအိသည္ထိေရခမ္းျပဳတ္ထားပါ။
4.အသားႏူးပါကအေအးခံထားၿပီးင႐ုတ္ဆံုတြင္အနည္းငယ္ေထာင္းေပးၿပီးအမ်ွင္ေလးမ်ားမြထားပါ။
5..အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္ပါကဆီအိုးတည္ထားၿပီးပါးပါးစိတ္ထားေသာၾကက္သြန္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
(ၾကက္သြန္ျမဳတ္ရံုခန္႔႔ဆီထည့္ထားဖို႔လိုပါတယ္။)
6.အဆက္မပ်က္ေမြေပးၿပီးအေရာင္အနည္းငယ္ဝါေရာင္သမ္းလာပါကဆယ္ယူရန္အသင့္ျပဳလုပ္ၿပီးမီးပိတ္ထားၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ကာဘမ္းထဲတြင္ျဖန္႔ထည့္ထားပါ။(အပူ႐ွိန္ျဖင့္အတြင္းဘက္တြင္ႂကြမ္းတတ္သည္)
7.ၿပီးလ်ွင္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုလည္းထိုနည္းအတူပင္ေၾကာ္ၿပီးဆယ္ယူဆီစစ္ထားပါ။
8.ၿပီးလ်ွင္လက္က်န္ဆီျဖင့္ထုေထာင္းၿပီးအမ်ွင္ျပဳလုပ္ထားေသာအသားကိုႂကြပ္ရြသည္ထိေၾကာ္ေပးၿပီးဆီစစ္ထားပါ။
9.အားလံုးေၾကာ္ၿပီးပါကအိုးထဲမွဆီကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးအနည္းငယ္မ်ွခ်န္ကာင႐ုတ္သီးမႈန္႔သို႔မဟုတ္အစိုေရစိမ္ေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။
10.ၿပီးလ်ွင္မီးပိတ္ျပီးအသင့္ေၾကာ္ထားေသာၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။လိုအပ္ပါကဆားအနည္းငယ္ထပ္ထည့္ေပးကာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးအမဲသားဘာလေခ်ာင္ေၾကာ္သံုးေဆာင္ရန္အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။အေအးခံကာေလလံုေသာဘူးပုလင္းတို႔ျဖင့္ထည့္ကာၾကာ႐ွည္သိမ္းၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...