29 April 2017

Chinese Egg Tart



蛋撻 >> dàntǎ
ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးခေလးလူႀကီးမေရြးႏွစ္သက္မဲ့egg tartေလးျဖစ္ပါတယ္။တ႐ုတ္ဒင္းမ္းဆမ္းမ်ားတြ
င္အခ်ိဳပြဲအျဖစ္လည္းတည္ခင္းေလ့႐ွိတဲ့မုန္႔ေလးျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အျပင္မုန္႔သား(Tart Dough)
*********
ဂ်ံဳ (All purpose Flour) - ၂၅၀ ဂရမ္
သၾကားမႈန္႔(Icing Sugar)- ၇၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ခဲ (Butter )- ၁၄၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ၾကက္ဥအႏွစ္ေဖ်ာ္ရန္(Egg Filling)
**************
ေရ - ၂၀၀ ml
သၾကား-၁၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - ၄လံုး
ႏို႔စိမ္း/ႏြားႏို႔ - ၂၀၀ ml
ဆား - အနည္းငယ္
ဗနီလာအန႔ံ - အနည္းငယ္ (optional)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.အျပင္မုန္႔သားအတြက္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအားလံုးကိုေရာၿပီးနယ္ေပးကာပလပ္စတစ္ျဖင့္ထုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္၁၅မိနစ္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
2.EggFillingျပဳလုပ္ရန္အတြက္ဦးစြာသၾကားနဲ႔ေရကိုေရာက်ိဳပါ။သၾကားအားလံုးေပ်ာ္ပါကအေအးခံထားပါ။3.ၾကက္ဥေလးလံုးကိုနို႔စိမ္းဆားဗနီလာထည့္ၿပီးေၾကေအာင္ေမြပါ။ၿပီးလ်ွင္အေအးခံထားေသာသၾကားရည္ျဖင့္ေရာၿပီးသမေအာင္ေမြကာဇကာစိပ္စိပ္တခုျဖင့္စစ္ထားပါ။
4.နွပ္ထားေသာဂ်ံဳကို၁၅ပံုအညီအမ်ွခြဲၿပီးလံုးထားပါ။
5.မုန္႔လုပ္ရန္ပံုစံခြက္တြင္တလံုးဆီထည့္ကာခြက္ပံုစံံအတိုင္းအထူအပါးညီေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးမိနစ္၃၀ခန္႔ေအးေအာင္ထားပါ။
6.ၿပီးလ်ွင္ခြက္မ်ားကိုမုန္႔ဖုတ္မည့္ဘမ္းတြင္စီထည့္ပါ။စစ္ထားေသာၾကက္ဥရည္ကိုခြက္မ်ားအတြင္းသို႔ ေလးပံုသံုးပံုခန္႔ထည့္ၿပီးOvenတြင္၁၈၀ဒီကရီျဖင့္မိနစ္၃၀ခန္႔ဖုတ္ၿပီးၾကက္ဥက်က္မက်က္ၾကည့္ကာအျပင္ထုတ္အေအးခံသုံးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...