29 April 2017

ကိုက္လန္ခ႐ုဆီ


Chinese Broccoli with Oyster Sauce
ကိုက္လန္ခ႐ုဆီဆိုရင္ဆိုင္တိုင္းမွာလည္းရႏိုင္သလိုလူႀကိဳက္မ်ားတဲ့အရြက္ေၾကာ္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ဆိုဖီယာအႀကိဳက္လည္းျဖစ္လို႔အျမဲလိုေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္။ေၾကာ္နည္းမ်ားကေတာ႔အနည္းငယ္ကြဲျပားၾကပါတယ္။ကိုက္လန္ခ႐ုဆီကိုပံုစံႏွစ္မ်ိဳးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးေဆာ့ဆမ္းေပးႏိုင္သလိုအစိမ္းကိုေၾကာ္တာလည္းျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။အဆင့္အနည္းင ယ္သာကြဲၿပီးပါဝင္ပစၥည္းမ်ားအတူတူပင္ျဖစ္ပါတယ္။ခါးသက္တဲ့အရသာအနည္းငယ္႐ွိတဲ့ကိုက္လ န္ကိုေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတြင္သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးအေရာင္ေျပာင္းရံုျပဳတ္ေပးျခင္းျဖင့္အခါးသက္သာေစႏိုင္ပါတယ္။ဆိုဖီယာရဲ႕လြယ္ကူတဲ့ကိုက္လန္ခ႐ုဆီေၾကာ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။ေၾကာ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ကိုက္လန္ - တစ္ပြဲစာ
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း/အေျခာက္ - ႏွစ္ေတာင့္
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ခ႐ုဆီ - တစ္ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး - တစ္ဇြန္း
သၾကား - တစ္ဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - ဇြန္းတဝက္
ၾကက္သြန္ေၾကာ္ - အနည္းငယ္ (optional)
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ကိုက္လန္ႏုႏုကိုလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးဆားေရျဖင့္ဆယ္မိနစ္ခန္႔စိမ္ထားကာေရေဆးေရစစ္ထားပါ။
2.ပန္းကန္တခုတြင္ၾကက္သြန္ျဖဴ႐ိုက္ျပားင႐ုပ္သီးစိမ္း႐ိုက္ျပားပဲငံျပာရည္ခ႐ုဆီသၾကားဟင္းခပ္မႈန္႔ဆီေမြးတို႔ကိုထည့္ထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးအပူေပးပါ။
4.ဆီပူလ်ွင္ေရေဆးေရစစ္ထားေသာကိုက္လန္ႏွင့္အတူေရာစပ္ထားေသာဟင္းစပ္ပစၥည္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးမီးျပင္းျဖင့္ေၾကာ္ပါ။
5.လိုအပ္ပါကၾကက္ျပဳတ္ရည္သို႔မဟုတ္ေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးေမြေပးကာအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးပန္းကန္တြင္ထည့္ကာၾကက္သြန္ေၾကာ္ျဖဴးေပးၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀င႐ုတ္သီးေျခာက္ထည့္လိုပါကဦးစြာဆီပူတြင္ႂကြမ္းေအာင္ေၾကာ္ေပးၿပီးမွကိုက္လန္ႏွင့္ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားခ်ေၾကာ္ပါ။
❀ေရေႏြးေဖ်ာၿပီးေၾကာ္ႏိုင္သလိုမေၾကာ္ဘဲပါဝင္ပစၥည္းမ်ားကိုမီးဖိုေပၚတြင္အပူေပးကာအေပၚမွဆမ္းေပးၿပီးလည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။ႏွစ္သက္ပါကေ ကာ္ရည္အနည္းငယ္ျဖင့္ပ်စ္ေအာင္ျပဳလုပ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
❀အသီးအရြက္မ်ားကိုေၾကာ္စဥ္ဝါမသြားေစရန္မီးျပင္းျဖင့္ခဏသာေၾကာ္ပါ။အဖံုးမအုပ္ရ။သံုးေဆာင္ခါနီးမွသာေၾကာ္ပါ။
❀ရင့္ေသာမာေသာဟင္းရြက္မ်ားကိုအေရာင္မပ်က္ႏူးည့ံေစလိုပါကျပာရည္အနည္းငယ္ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။(႐ိုးရာနည္း)
........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...