1 May 2017

မန္က်ည္းရြက္အခ်ဥ္ဟင္း

ပူအိုက္တဲ့ရာသီမွာရင္ေအးေစတဲ့ဟင္းတခြက္ျဖစ္လို့အညာမွာမန္က်ည္းရြက္အခ်ဥ္ဟင္းနဲ႔င႐ုတ္သီးေထာင္းတြဲဖက္လိုက္ရင္ျဖင့္အသားငါးဟင္းမလိုဘဲကိုထမင္းၿမိန္လွတဲ့ဟင္းတခြက္ဆိုရင္မွားမယ္မထင္ပါဘူး႐ွင္...႐ိုး႐ွင္းတဲ့ဟင္းတခြက္ဆိုေသာ္ျငားလည္းခ်က္ပံုခ်က္နည္းအေတာ္မ်ားမ်ားကြဲျပားၾကတဲ့ထဲကအိမ္ကခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
မန္က်ည္းရြက္ႏုႏု - တစ္ဆယ္သား
ခရမ္းခ်ဥ္သီး(ကိုင္းသီး)- ၃လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ -၅ေျမာင္း
အသား/ငါး/ပုဇြန္ - လက္တစ္ဆုပ္ (အခ်ဥ္ေျပ)
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၂ေတာင့္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဟင္းခပ္မႈန္႔ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.မန္က်ည္းရြက္ႏုႏုကိုေရြးၿပီးေရေဆးသန္႔စင္ထားပါ။
2.ခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္နီျဖဴတို႔ကိုေသးေသးစိတ္ထားပါ။
3.အခ်ဥ္ေျပထည့္မည့္အသားပုဇြန္တို႔ကိုလွီးျဖတ္သန္႔စင္ထားပါ။
4.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဟင္းရည္တည္မည့္အိုးတြင္အသားသို့မဟုတ္ပုဇြန္ၾကက္သြန္နီၾကက္သြန္ျဖဴဆားဟင္းခပ္မႈန္႔နႏြင္းတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးႁပီးမီးဖိုေပၚတင္ကာလံုးခ်က္ထားပါ။
5.လံုးရည္ကုန္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကသြားပါကေရနည္းနည္းဆီထည့္ၿပီးဟင္းရည္က်ေအာင္တည္ထားပါ။
6.ဟင္းရည္က်ပါကမန္က်ည္းရြက္ႏွင့္င႐ုတ္သီးစိမ္းခပ္ကာဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
7.အရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀မန္က်ည္းရြက္ခ်ဥ္ဟင္းတြင္ကန္ဇြန္းရြက္အနည္းငယ္ေရာလိုကေရာေပးႏိုင္ပါတယ္။
❀ဆီထည့္လိုကတေပါက္ႏွစ္ေပါက္ထည့္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ဆိုဖီယာေတာ့ဆီမထည့္တာပိုႏွစ္သက္ပါ တယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...