1 May 2017

ခိုင္းခံုေ႐ွာက္

开口笑
Open Laugh>>Traditional Chinese Fried Snack
❀ ❀ ❀
ဝါသနာ႐ွင္မ်ားမည္သူမဆိုShareကိုနွိပ္ၿပီးခြင့္မေတာင္းဘဲလြတ္လပ္စြာမ်ွေဝနိုင္ပါတယ္။မိမိတို႔ကိုယ္ပိုင္Pageမ်ားတြင္မိမိအက်ိဳးစီးပြားအတြက္စာမ်ားပံုမ်ားကိုကူးခ်ၿပီးကိုယ္တိုင္ခ်က္ျပဳတ္ထားသည့္ပံုစံျပဳလုပ္ျခင္းမ်ားကိုခြင့္မျပဳပါ။ခြင့္မျပဳဘဲအသံုးျပဳသူမ်ားသည္ခိုးယူရာေရာက္ေၾကာင္းသတိေပးအပ္ပါသည္။
❀ ❀ ❀
တ႐ုတ္႐ိုးရာအဆာေျပစာမုန္႔တမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ခိုင္းခံုေ႐ွာက္ဆိုတဲ့နာမည္ေလးကေတာ့တ႐ုတ္လိုပါးစပ္ဖြင့္ၿပီးရယ္ေနတာကိုဆိုလိုတာမို႔မုန္႔ေလးကလည္းပါးစပ္ဟထားတဲ့ပံုစံေလးေတြပြင့္ထြက္ေအာင္ေၾကာ္ရတဲ့မုန္႔တမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။ေန႔ထူးေနျမတ္မ်ားနဲ႔ပြဲေတာ္ရက္ေတြမွာျပဳလုပ္တည္ခင္းေလ့႐ွိပါတယ္။ျပဳလုပ္ၿပီးေလလံုေသာဘူးတြ င္ထည့္ကာတာ႐ွည္သိမ္းဆည္းထားႏိုင္တဲ့မုန္႔လည္းျဖစ္ပါတယ္။ဒီမုန္႔ျပဳလုပ္နည္းေလးကိုမ်ွေဝေပးလာတာကေတာ့ဆိုဖီယာ့အန္တီမ်ားနဲ႔ညီမဘဲျဖစ္ပါတယ္႐ွင္..စားေကာင္းတဲ့႐ိုးရာမုန္႔ေလးကိုျပန္လည္မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ဂ်ံဳမႈန္႔ - ၃၂၀ ဂရမ္
ေျပာင္းဖူးမႈန္႔ - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သၾကား - ၅၀ ဂရမ္
ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
ဆီ - ၃၀ ဂရမ္
ေရ - ၅၀ ml
ေဆာ္ဒါ - ဇြန္းတဝက္ လၻက္ဇြန္း
ႏွမ္းေလွာ္ - တစ္ပန္းကန္
ေၾကာ္ရန္ဆီ
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာဇလံုတခုတြင္ဂ်ံဳမႈန္႔၊ဆီ၊ေဆာ္ဒါထည့္ၿပီး သမေအာင္ေမြထားပါ။
2.အျခားဇလံုတခုတြင္ၾကက္ဥသၾကားေရတို႔ကိုထည့္ၿပီးသၾကားေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ပါ။
3.ၿပီးလ်ွင္ဂ်ံဳမႈန္႔အေရာတြင္ထည့္ကာသမေအာင္နယ္ပါ။
4.လက္ကိုဆီစြတ္ၿပီးအေနေတာ္အလံုးေလးမ်ားလံုးကာႏွမ္းေလွာ္ျဖင့္လူးကပ္ထားပါ။
5.အားလံုးလံုးၿပီးပါကဆီအိုးတည္ကာမီးအေနေတာ္ျဖင့္မုန္႔ကိုခ်ေၾကာ္ပါ။(မီးမျပင္းရ)
6.မုန္႔မ်ားကြဲထြက္လာၿပီးနီေရာင္သမ္းလာသည္ထိေၾကာ္ေပးကာဆယ္ယူဆီစစ္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
7.အေအးခံၿပီးတာ႐ွည္သိမ္းထားႏိုင္ရန္ေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ကာသိမ္းဆည္းထားႏိုင္ပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...