1 May 2017

ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္

ငါးသလဲထိုးဟင္းကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ခ်က္စားၾကတဲ့အထဲကအိမ္ခ်က္ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္ခ်က္နည္းေလးတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။ငယ္ငယ္ကဆိုအေမငါးသလဲထိုးဝယ္လာရင္အ႐ွင္ေလးေတြဝယ္လာၿပီးႏြားႏို႔ခြက္ထဲထည့္ထားၿပီးမွခ်က္စားေလ့႐ွိပါတယ္။ငယ္ငယ္ကခေလးတို့ထံုးစံအတိုင္းႏြားနို့ခြက္ထဲေျပးေနတဲ့ငါးသလဲထိုးေလးေတြကိုေမာင္ႏွမတေတြတိုးႁပီးၾကည့္ခဲ့ၾကတာေလးလည္းအမွတ္ရမိပါတယ္ဘယ္ကစေပၚလာတဲ့နည္းမသိေပမဲ့ႏို႔ေသာက္ထားတဲ့ငါးသလဲထိုးကိုခ်က္ရင္ပိုစိမ့္တယ္လို႔လည္းလူႀကီးေတြေျပာၾကပါတယ္။အခုေတာ့မစိမ္ဘဲခ်က္ထားတဲ့ငါးသလဲထိုးအိုးကပ္အညာခ်က္ေလးျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ငါးသလဲထိုး - ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္နီ - ၂လံုး
ကိုင္းခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၅လံုး
င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂လံုး
နႏြင္း - အနည္းငယ္
ဆား - ဇြန္းတဝက္ စားပြဲဇြန္း
ပင္စိမ္းရြက္ - တစ္စည္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ငါးသလဲထိုးကိုဆားျဖင့္နယ္ၿပီးေရေသခ်ာေဆးၿပီးေရစစ္ထားပါ။
2.ၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားပါ။င႐ုတ္သီးစိမ္းႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားမ်ားကိုေရာေထာင္းထားပါ။
3.အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဒယ္အိုးထဲတြင္ၾကက္သြန္နီခရမ္းခ်ဥ္သီးၾကက္သြန္ျဖဴင႐ုတ္သီးစိမ္းနႏြင္းဆီတို႔ကိုထည့္ၿပီးလံုးခ်က္ပါ။
4.ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏြမ္းပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးၿပီးတည္ထားပါ။
5.ဟင္းအႏွစ္ေၾကပါကငါးသလဲထိုးထည့္ပါ။ဆားႏွင့္ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာသမေအာင္ေမြေပးပါ။ပင္စိမ္းရြက္ခပ္ပါ။
6.ေရခမ္းဆီျပန္လာပါကမီးဖိုမွခ်ကာအခ်ဥ္ဟင္းႏွင့္တြဲဖက္တည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
..........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...