15 June 2017

ဖရံုရြက္ဟင္းခ်ိဳ

 လြယ္ကူျမန္ဆန္ၿပီးက်န္းမာေရးနဲ႔ညီတဲ့အဆီလြတ္ဟင္းတခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ေနရာေဒသအလိုက္ခ် က္နည္းမ်ားအနည္းငယ္ကြဲျပားၾကၿပီး႐ွမ္းျပည္မွခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။တြဲဖက္အေနနဲ့ခရမ္းခ်ဥ္သီးေထာင္းပဲပုတ္ေထာင္းင႐ုတ္သီးေထာင္းေတြနဲ႔လိုက္ဖက္တဲ့ဟင္းခ်ဳိတခြက္လည္းျဖစ္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ပဲျပင္းေစ့/ပဲၾကား/ပဲလိပ္ျပာ-တစ္ခြက္ ႏို႔ဆီခြက္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္လံုး
ၾကက္သြန္နီ - တစ္လံုး
႐ွမ္းပဲပုတ္ - တစ္ခ်ပ္
ေျပာင္းဖူး/ခရမ္းသီး - optional
ဖရံုရြက္ - တစ္စည္း
ပင္စိမ္းရြက္ - ၂ခက္
ဆား - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**************
1.ဦးစြာပဲကိုေရစိမ္အခြံသင္ၿပီးၾကက္သြန္နီေသးေသးစိတ္ထည့္ၿပီးႏူးအိေအာင္ျပဳတ္ထားပါ။
2.ပဲႏူးပါကခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထည့္ပါ။ေျပာင္းဖူးခရမ္းသီးထည့္လိုပါကေသးေသးလွီးၿပီးလံုးခ်က္ပါ။ဆားထည့္ပါ။
3.အသီးအႏွံမ်ားႏူးအိပါကေရကိုလိုသေလာက္ထည့္ပါ။႐ွမ္းပဲပုတ္ေထာင္းထားသည္ကိုထ ည့္ကာဟင္းရည္က်သည္ထိတည္ထားပါ။
4.ဟင္းရည္က်ပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာေရေဆးသန္႔စင္ထားေသာဖရံုရြက္ထည့္ကာဆူပြက္ေအာင္တည္ပါ။
5.ဆူပြက္ပါကပင္စိမ္းရြက္အုပ္ကာမီးဖိုမွခ်ကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀ဟင္းရည္အိုးကိုအသင့္တည္ထားၿပီးသံုးေဆာင္ခါနီးမွသာအရြက္ခပ္ၿပီးခ်က္ခ်င္းသံုးေဆာင္ပါ။
❀အထက္ပါနည္းအတိုင္းဖရံုရြက္အစားဘူးရြက္ျဖင့္လည္းခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...