Thai Sweet Corn Salad
ယိုးဒယားေျပာင္းဖူးေထာင္းေလးကခ်ိဳခ်ဥ္စပ္အရသာျဖစ္ျပီးထူးျခားတဲ့အရသာေလးျဖစ္ပါတယ္။ ပါဝင္ပစၥည္းအနည္းငယ္ျဖင့္ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးအဆာေျပစာအျဖစ္လည္းတည္ခင္းႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ေျပာင္းဖူး - ၂ဖူး
မုန္လာဥနီ - အနည္းငယ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၂ ေျမာင္း
ငရုပ္စိမ္း - ငါးေတာင့္
ထန္းလ်က္ -၂လံုး
(သို႔)သၾကားညိဳ
ပဲေတာင့္ရွည္ - ၂ ေတာင့္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တစ္ျခမ္း
နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ယိုးဒယားငံျပာရည္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
သံပုရာရည္ - ၂ဇြန္း
ပုဇြန္ေျခာက္ - ၂ဇြန္း
ေျမပဲေလွာ္ - ၂ဇြန္း
ပုဇြန္ - ငါးေကာင္ (ျပဳတ္ထားပါ)
တြဲဖက္ေပးရန္
*******
ေဂၚဖီ
ပဲေတာင့္ရွည္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ေျပာင္းဖူးကိုျပဳတ္ၿပီးလွီးထားပါ။မုန္လာဥနီကိုျခစ္ထားပါ။
(၂)ပဲေတာင့္ရွည္ကို၂လက္မအရွည္ျဖတ္ထားပါ။ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအေျမာင္းႀကီးႀကီး လွီးထားပါ။
(၃)ဦးစြာဆံုတြင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုပ္သီး စိမ္းထည့္ေထာင္းပါ။
(၄)ထန္းလ်က္ထည့္ေထာင္းပါ။သၾကားည္ိဳ လည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ ပဲေတာင့္ရွည္ထည့္ေထာင္းပါ။
(၅)ေျမပဲေလွာ္ထည့္ၿပီးလံုးျခမ္းကြဲအေနေထာင္းပါ။
(၆)ပုဇြန္ေျခာက္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊မုန္လာဥနီထည့္ၿပီးႏြမ္း ရံုေလာက္ေထာင္းပါ။ေျပာင္းဖူးလွီးထား သည္ကိုထည့္ပါ။
(၇)သံပုရာရည္နွင့္ငံျပာရည္ထည့္ၿပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းပါ။ပုဇြန္ျပဳတ္ထည့္ျပီးသ မေအာင္ေမြေပးပါ။
(၈)အရသာခ်ိဳခ်ဥ္စပ္ရပါပန္းကန္တြင္ေဂၚဖီပဲေတာင့္ရွည္ရွိတို႔ျဖင့္တြဲဖက္ၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
❀❀ေျပာင္းဖူးေထာင္းကိုသေဘၤာသီးစိမ္းအနည္းငယ္ထည့္ေထာင္းေလ့႐ွိၾကသလိုဘဲဥဆားစိမ္လည္းထည့္စားေလ့႐ွိၾကပါ တယ္။
................
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com
အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္မ်ားအတြက္မိမိတတ္က်ြမ္းသမ်ွေလးမ်ားေဝမ်ွေပးရာ Blog ေလးျဖစ္ပါတယ္
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)
စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...

-
ပဲငပိကိုပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ေနရာေဒသအသီးသီးမွာဝယ္ယူရ႐ွိႏိုင္ပါတယ္။ကိုးရီးယား၊ဂ်ပန္၊တ႐ုတ္ႏိုင္ငံ မ်ားမွျပဳလုပ္ထားသည္မ်ား႐ွိပါတယ္။အရသာကြဲျပားမ...
-
Paratha ပလာတာေခၚထပ္တရာကိုေနရာတိုင္းမွာအလြယ္တကူဝယ္ယူႏိုင္ၿပီးမ်ားေသာအားျဖင့္မနက္ခင္းစာအျဖစ္သံုးေဆာင္ၾကပါတယ္။အလြယ္တကူဝယ္စားဖို႔လြယ္ကူေ...
-
ဆႏြင္းမကင္းဆိုရင္ျမန္မာအစားစာတခုျဖစ္လို႔လူတိုင္းသိၿပီးသားပါလုပ္နည္းလည္းတူၾကပါတယ္။အခ်ိဳးကေတာ့တေယာက္နဲ႔တေယာက္နည္းနည္းဆီကြဲၾကတယ္။ခုလုပ္ထားတဲ့...
No comments:
Post a Comment