27 April 2017

ငခ်ိတ္အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာ

Black Sticky Rice & Coconut Agar Agar
မေန့ကလုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ေတြအားလံုးညစာအတဴစားဖို႔ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ျဖစ္ပါတယ္။တပတ္ေလာက္ႀကိၿပီးခ်က္မဲ့မီႏူးေတြတိုင္ပင္ၾကေတာ့အခ်ိဳပြဲကိုလြယ္လြယ္ကူကူေက်ာက္ေက်ာလုပ္မယ္လို႔ခ်ေရးထားခဲ့ေပမဲ့ဘာေက်ာက္ေက်ာလုပ္ရမွန္းမသိျဖစ္ေနခဲ့တာ။အုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာလည္းအျမဲလုပ္ျဖစ္ေနေတာ့မတူတာေလးလုပ္ခ်င္လို႔ေတြးရင္းကဘဲပထမရက္မွာငခ်ိတ္ေပါင္းစားျဖစ္တယ္။ငခ်ိတ္ကေရစိမ္ၿပီးေပါင္းရင္အရမ္းၾကာတတ္ေတာ့
တဝက္က်က္အေနအထားျပဳတ္ၿပီးေပါင္းစားျဖစ္တာမို႔ျပဳတ္ၿပီးထြက္လာတဲ့ေရငခ်ိတ္ထမင္းရည္ကိုခ်န္ထားၿပီးအုန္းႏို႔ေက်ာက္ေက်ာစမ္းလုပ္လိုက္ပါတယ္။စမ္းလုပ္ၾကည့္ေပမဲ့အရသာနဲ႔အန႔ံေလးကအေတာ္ေကာင္းပါတယ္။ငခိ်တ္နဲ႔အုန္းႏို႔တြဲဖက္လိုက္ေတာ့သာေခြယိုင္အရသာေလးထြက္လာပါတယ္။ေဆးေရာင္သီးသန္႔ထည့္စရာမလိုေတာ့ဘဲအရသာ႐ွိတဲ့ငခ်ိတ္ေက်ာက္ေက်ာေလးေလာက္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပၥည္း
********
ငခ်ိတ္ျပဳတ္ရည္ - ၁.၅လီတာ
အုန္းႏို႔ - ၅၀၀ ml
သၾကား- ၄၀၀ ဂရမ္
ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ - ၂၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
************
1.ဦးစြာငခ်ိတ္ထမင္းရည္၁.၅လီတာရေအာင္ျပဳလုပ္ထားပါ။ငခ်ိတ္ထမင္းရည္အစားႏွစ္သက္ရာေဖ်ာ္ရည္သစ္သီးရည္တို႔ကိုအစားထိုးႏိုင္ပါတယ္။
2.တည္မည့္အိုးထဲတြင္ငခ်ိတ္ထမင္းရည္ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔သၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးတည္ပါ။အဆက္မပ် က္ေမြေမးပါ။
3.ဆူပြက္လာပါကအုန္းႏို႔၅၀၀mlထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြၿပီးျပန္လည္ဆူပြက္ေအာင္တည္ေပးပါ။
4.ဆူပြက္ပါကအေအးခံမည့္ဘမ္းတြင္ေလာင္းထည့္ေပးၿပီးအေအးခံထားပါ။
5.လံုးဝေအးသြားပါကလိုသလိုလွီးျဖတ္ၿပီးတည္ခင္းႏိုင္ပါၿပီ။
.......
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...