27 April 2017

ပုဇြန္ခ်ဥ္

ပါဝင္ပစၥည္း
*******
ပုဇြန္ - ၂၀၀ ဂရမ္
ထမင္းခ်က္ၿပီးသား - ၄၀၀ ဂရမ္
ဆား - လၻက္ဇြန္း တဝက္
ယမ္းစိမ္း - လၻက္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (optional)
(ပရေဆးဆိုင္မ်ားတြင္ရႏိုင္ပါတယ္)
ငွက္ေပ်ာဖက္ - ထုပ္ရန္
ေလလံုေသာဘူးသို႔မဟုတ္ပုလင္းကိုလည္းအသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
***********
1.ပုဇြန္စိတ္ကိုေခါင္းျဖတ္အခြံခြာသန္႔စင္ၿပီးေရစစ္ထားပါ။
2.ထမင္းကိုခပ္မာမာခ်က္ထားပါ။ဆန္နီကိုအသံုးျပဳ ထားပါတယ္။
3.ပုဇြန္ကိုပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးဆားထည့္ၿပီးနယ္ကာ၁၅မိနစ္ခန္႔ထားကာထြက္လာေသာေရကိုစစ္ထုတ္ပစ္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ယမ္းစိမ္းထည့္ကာသမေအာ င္နယ္ေပးပါ။
4.ယမ္းစိမ္းအားလံုးေပ်ာ္သြားပါကအသင့္ခ်က္ထားေသာထမင္းကိုထည့္ၿပီးနယ္ေပးပါ။
5.အားလံုးသမေအာင္နယ္ကာပလပ္စတစ္တထပ္ခံၿပီးထုတ္ပါ။ပလပ္စတစ္ကိုအပ္ျဖင့္အေပါက္ေလး မ်ားေဖာက္ေပးၿပီးမီးျပၿပီးသန္႔စင္ထားေသာငွက္ေပ်ာဖက္တြင္ထည့္ကာေသခ်ာက်စ္ေနေအာင္စည္းေပးပါ။
6.အားလံုးျပဳလုပ္ၿပီးပါကဇကာတခုတြင္ထည့္ၿပီးအေပၚမွအေလးျဖင့္ဖိေပးထားပါ။ပူေႏြးေသာေနရာ တြင္၂ရက္မွ၃႐က္ထိထားပါ။ရာသီဥတုေအးပါက ရက္အနည္းငယ္ပိုၾကာပါတယ္။
7.ပုဇြန္ခ်ဥ္ခ်ဥ္ပါကဖက္မ်ားကိုဖယ္ထုတ္ၿပီးလိုသလိုလွီးကာၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္၊င႐ုတ္သီးေၾကာ္၊ၾကက္သြန္ျဖဴနံနံပင္တို႔႔ျဖင့့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္သလိုၾကက္သြန္ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ျဖင့္လည္းခ်က္စားႏိုင္ပါတယ္။
❀မာက်စ္က်စ္ျဖစ္ေအာင္အေလးနဲ႔ဖိေပးထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။ဘူးသို႔မဟုတ္ပုလင္းတြင္လည္းထည့္ ၿပီးခ်ဥ္ႏိုင္ပါတယ္။
❀ယမ္းစိမ္းကိုမထည့္လိုပါကမထည့္ဘဲျပဳလုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

1 comment:

  1. ညီမေရ ယမ္းစိမ္း အဲဒီေလာက္မ်ားတာ ကင္ဆာ ျဖစ္ႏုိင္တယ္။ သူက parts per million နဲနဲေလးပဲထည့္ရတာ

    ReplyDelete

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...