27 April 2017

မ်ွစ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲ

႐ွမ္းေခါက္ဆြဲကိုေနရာေဒသအလိုက္မတူညီတဲ့ပံုစံအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔လုပ္စားၾကတဲ့အထဲအမဲသားမ်ွစ္ခ်ဥ္ေခါက္ဆြဲေလးကအရသာထူးျခားလွတဲ့႐ွမ္းေခါက္ဆြဲေလးျဖစ္ပါတယ္။ေျမပဲဆံပဲျပင္းေစ့ႏွင္႔အသားမ်စ္ခ်ဥ္တြဲဖက္ထားေသာတမူထူးတဲ့႐ွမ္းေခါက္ဆြဲစိမ့္စိမ့္ေလးလုပ္နည္းခ်က္နည္းေလးကိုစိတ္ရွည္စြာသင္ျပေပးတဲ့မမႀကီးကိုလည္းအထူးေက်းဇူးတင္ပါတယ္။႐ွမ္းေခါက္ဆြဲခ်စ္သူမ်ားတြက္ခ်က္နည္းေလးမ်ွေဝေပးလ္ိုက္ပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
အမဲသား/ဆိတ္သား - ၂၅က်ပ္သား
ပဲျပင္းေစ့ - ၃ဘူး (ႏို႔ဆီဘူး)
ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ၃လံုး
ၾကက္သြန္နီ - ၃ လံုး
ေျမပဲဆံ - တစ္ပန္းကန္
ဂ်င္းၾကက္သြန္ျဖဴ -တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္ - နည္းနည္း
ဆား - လိုသေလာက္
တြဲဖက္စားရန္
**********
ဆန္ေခါက္ဆြဲ
ႏွမ္းေထာင္း
သံပုရာသီး
နံနံပင္
င႐ုတ္သီးဆီခ်က္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)အသားကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးအေနေတာ္အတံုးေလးမ်ားတံုးထားပါ။မ်ွစ္ခ်ဥ္ကိုလည္းအေနေတာ္လွီးျဖတ္ထားပါ။
(၂)ခ်က္မည့္အိုးတြင္အသား၊ပဲျပင္းေစ့၊မ်ွစ္ခ်ဥ္၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ၾကက္သြန္ေသးေသးစိတ္၊ဂ်င္းၾက က္သြန္ျဖဴေထာင္း၊အေရာင္တင္၊ဆားႏွင့္ဆီအန ည္းငယ္ထည့္ၿပီးလံုးခ်က္ပါ။
(၃)ေျမပဲဆန္ကိုေရစိမ္ထားၿပီးေၾကညက္ေအာင္ႀကိတ္ထားပါ။
(၄)ဟင္းအိုးလံုးရည္ခမ္းပါကေရအနည္းငယ္ဆီ ထည့္ေပးၿပီးအသားႏွင့္ပဲျပင္းေစ့တို႔ကိုႏူးအိသည္ထိတည္ေပးပါ။
(၅)အသားႏူးအိပါကလိုအပ္သလိုဟင္းရည္အပ်စ္အျကဲရေအာင္လုပ္ၿပီးေျမပဲႀကိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။
(၆)ဆူပြက္လာပါကအရသာအေပါ့အငံျမည္းၿပီးေခါက္ဆြဲႏွင့္တြဲဖက္စားရန္ဟင္းအသင့္ရပါၿပီ။
(၇)ေခါက္ဆြဲပြဲျပင္ရန္႐ွမ္းေခါက္ဆြဲကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးခ်က္ထားေသာအသားမ်ွစ္ခ်ဥ္ဟင္းရည္ထည့္ပါ။နံနံပင္၊ႏွမ္းေထာင္း၊သံပုရာသီးင႐ုတ္သီးတို႔ုျဖင့္တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
............
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...