26 April 2017

မုန႔္ကုလားမဲ >> ဒိုလ္ဒိုလ္

Black Sticky Rice Cake
..............
မုန္႔ကုလားမည္းလို႔လူသိမ်ားတဲ့အခ်ိဳပြဲကိုမ်ားေသာအားျဖင့္ထိုးမုန္႔ဆိုင္မ်ားတြင္တြဲေရာင္းေလ့႐ွိတာမို႔မႏၱေလးျပန္မွသာစားျဖစ္တာမ်ားပါတယ္။အေဝးေရာက္ေနသူမ်ားႏွင့္အလႉအတန္းမ်ားဧည့္ခံေကြၽးေမြးႏိုင္ရန္ကိုယ္တိုင္ျပဳလုပ္လိုသူမ်ားအတြက္လုပ္နည္ေလးမ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
ေကာက္ညင္းငခ်ိတ္ - ၂ခြက္ (ေပါင္းအိုးဆန္ခ်ိန္ခြက္)
အုန္းႏို႔. - ၄၀၀ ml
သၾကား - ၂၅၀ ဂရမ္
ေထာပတ္ - ၁၅၀ ဂရမ္
ဘိန္းေစ့ - အနည္းငယ္ (optional)
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
(၁)ဦးစြာေကာက္ညင္းငခ်ိတ္ကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးတညသို႔မဟုတ္၆နာရီခန္႔စိမ္ထားပါ။
(၂)ေရစိမ္ၿပီးသားငခ်ိတ္ကိုေရတႀကိမ္ျပန္ေ ဆးကာေရစစ္ထားပါ။
(၃)ႀကိတ္စက္တြင္ေရစစ္ထားေသာငခ်ိတ္ကိုအုန္းႏို႔၄၀၀mlထည့္ၿပီးေခ်ာေမြ႕လာသည္ထိႀကိတ္ေပးပါ။
(၄)လိုအပ္ေသာအေနအထားထိေခ်ာေမြ႕ၿပီးညက္လာပါကအိုးမကပ္သည့္ဒယ္တြင္ထည့္ပါ။
(၅)သၾကားႏွင့္ေထာပတ္ထည့္ၿပီးအေနေတာ္မီးျဖင့္တည္ကာအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၆)မုန္႔သားညက္ၿပီးဆီျပန္လံုးလာသည္ထိေမြေပးကာဆီသုတ္ထားေသာဘမ္းတြင္ထည့္ၿပီးမ်က္ႏွာျပင္ညီေအာင္ျပဳလုပ္ပါ။ဘိန္းေစ့ျဖဴးလိုပါကေလွာ္ၿပီးသားဘိန္းေစ့ျဖဴ းကာအေအးခံထားပါ။မုန္႔သားလံုးဝေအးသြားလ်ွင္လိုသလိုလွီးျဖတ္ျပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀ တညထားၿပီးမွသာလွီးျဖတ္ပါ။
❀❀ဒယ္အိုးျဖင့္မတည္ဘဲမိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္တြင္ျပဳလုပ္လိုပါကအပူခံဖန္ပန္းကန္တြင္ထည့္ၿပီးႏွစ္မိနစ္တႀကိမ္ထုတ္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ။အသံုးျပဳသည့္မိုက္ခ႐ိုေဝ့ဖ္အားေပၚမူတည္ၿပီးဆယ္မိနစ္မွဆယ့္ငါးမိနစ္ၾကာပါမယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...