27 April 2017

ငါးဥေၾကာ္

ငါးဥကိုခရမ္းခ်ဥ္သီးအႏွစ္နဲ႔ေၾကာ္ခ်က္ခ်က္သလိုတခါတရံေတာ့သူ႔ၾကည့္သပ္သပ္ေျခာက္ေနေအာင္လည္းေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္။ဒီတခါေတာ့႐ွမ္းျပည္မွာစားခဲ့ဖူးတဲ့ပံုစံသစ္တမ်ိဳးနဲ႔ဖက္ဖယ္ရြက္ေလးနဲ႔ေရာလို႔စပ္စပ္ေလးေၾကာ္ခ်က္ခ်က္ထားပါတယ္။ခ်က္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ငါးဥ - ၂၀၀ဂရမ္
ခရမ္းခ်ဥ္သ္ီး - ၂လံုး
ၾကက္သြန္နီ - ၁လံုး
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၅ေျမာင္း
င႐ုပ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္
ဖက္ဖယ္ရြယ္ - လက္တစ္ဆုပ္
ၾကက္သြန္မိတ္ - ၃ပင္
နႏြင္း - အနည္းငယ္
အေရာင္တင္ - အနည္းငယ္
ဆား - တစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳတ္ပံု
**************
(၁)ဦးစြာငါးဥကိုေရေဆးသန္႔စင္ၿပီးနႏြင္းထည့္နယ္ၿပီးေရခမ္းျပဳတ္ထားပါ။
(၂)ခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ၿပီးၾကက္သြန္ပါးပါးလွီးထားပါ။
(၃)ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုပ္သီးစိမ္းက္ိုေရာေထာင္းထားပါ။
(၄)ဖက္ဖယ္ႏွင့္ၾကက္သြန္မိတ္ကိုေရေဆး သန္႔စင္ကာေသးေသးစိတ္ပါ။
(၅)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါအိုးထဲတြင္ဆီထည့္ၿပီးၾကက္သြန္နီဆီသပ္ပါ။
(၆)နႏြင္းအေရာင္တင္ထည့္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးေသးေသးစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။ဆားထည့္ၿပီးခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကညက္ေအာင္ေမြေပးပါ။
(၇)ခရမ္းခ်ဥ္သီးေၾကညက္ပါကၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုပ္သီးစိမ္းေထာင္းထားသည္ကိုထည့္ပါ။
ၿပီးလ်ွင္ျပဳတ္ထားေသာငါးဥၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ဖက္ဖယ္တို႔က္ိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးပါ၊
(၈)လိုအပ္ပါကေရအနည္းငယ္ထည့္ေပးႁပီးအရသာအေပါ့အငံျမည္းကာသမေအာင္ေမြေပးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
တြဲဖက္ရန္အတြက္ငါးေခါင္းဆန္ေလွာ္ဟင္းဂ်ဴးျမစ္ငါးဟင္းႏွမ္းထူမုန္႔ႂကြပ္ေၾကာ္တို႔မွာအလြန္လိုက္ဖက္လွပါတယ္။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...