27 April 2017

ႏို႔မလိုင္ခဲ

 Milk Peda
အိႏၵိယအခ်ိဳပြဲတမ်ိဳးျဖစ္တဲ့မလိုင္ခဲလုပ္နည္းေလးျဖစ္ပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီး လူႀကိဳက္မ်ားတဲ့အခ်ိဳမုန္႔ေလးလည္းျဖစ္ပါတယ္။သန့္ရွင္းလပ္ဆပ္ၿပီးေဆးသၾကား ကင္းတဲ့အခ်ိဳမုန္႔ေလးလုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း(၂၀ ခု)
********
ႏြားႏို႔ - တစ္လီတာ
ႏို႔ဆီ - ဘူးတဝက္
ေထာပတ္ - ၃ဇြန္း - စားပြဲဇြန္း
ဖာလာေစ့ - ၃ေစ့
Saffron - အနည္းငယ္(အေရာင္အတြက္)
အလွဆင္ရန္ႏွစ္သက္ရာသစ္သီးေျခာက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)သန္႔႐ွင္းၿပီးေအာက္ေျခထူေသာအိုးမ ကပ္ႏိုင္သည့္အိုးတြင္ႏြားႏို႔ကိုထည့္က်ိဳပါ။
(၂)ဆူပြက္ပါကမီးေလ်ာ့ၿပီးႏို႔မ်ားအေတာ္ခမ္းသည္ထိကိ်ဳေပးပါ။အဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၃)ႏို႔ဆီႏွင့္ေထာပတ္ထည့္ပါ။ဖာလာေစ့ထည့္ၿပီးအဆက္မပ်က္ေမြေပးပါ။
(၄)ႏို႔မ်ားခမ္းၿပီးလံုးလာကာလက္ျဖင့္လံုးႏိုင္ေသာအေနရပါကပန္းကန္တခုတြင္ထည့္ၿပီးအေအးခံထားပါ။
(၅)လက္ျဖင့္ကိုင္၍ရႏိုင္ေသာအေႏြးအေနထားတြင္လက္ကိုေထာပတ္အနည္းငယ္လူးၿပီးႏွစ္သက္ရာအရြယ္အလံုးေလးမ်ားကိုေျပာင္ေခ်ာေနေအာင္လံုးေပးပါ။
(၆)ၿပီးလ်ွင္အလည္တြင္လက္ညိဳးျဖင့္ဖိၿပီးအခ်ိဳင့္ေလးျပဳလုပ္ကာသစ္သီးေျခာက္ျဖင့္အလွဆင္ေပးပါ။
(၇)အားလံုးၿပီးသြားပါကဆီအနည္းငယ္လူးထားေသာပန္းကန္တြင္စီထည့္ၿပီးေလသလပ္ထားေပးကာေအးၿပီးအနည္းငယ္မာေအာင္ေရခဲေသတၱာတြင္ထည့္ၿပီးထားပါ။
(၈)မာတင္းၿပီးခဲလာပါကေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ုၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္သိမ္းဆည္းကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀အေရာင္ျဖင့္ျပဳလုပ္လိုပါကsaffronထည့္ၿပီးျပဳလုပ္ႏိုင္ပါသည္။
❀❀ယခုအခ်ိဳးမွာအခ်ိဳေလ်ာ့ထား၍အနည္းငယ္ပိုႏူးည့ံကာမာခဲရန္ရက္အနည္းငယ္ပိုေပးရပါတယ္။
❀❀ၾကာ႐ွည္အထားခံရန္အတြက္ေလလံုေသာဘူးတြင္ထည့္ၿပီးေရခဲေသတၱာတြင္ထားကာသံုးေဆာင္ခါနီးမွသာအျပင္ထုတ္ယူပါ။
.........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...