27 April 2017

႐ွမ္းမုန္႔ဖက္ထုပ္

႐ွမ္းျပည္မွာသာေတြ႔ရတဲ့႐ွမ္းမုန္႔ဖက္ထုပ္ျဖစ္ပါတယ္။႐ိုး႐ိုးသၾကားမုန္႔ဖက္ထုပ္နဲ႔အန႔ံေရာအရသာပါ ကြဲျပားပါတယ္။ျပဳလုပ္ရလြယ္ကူၿပီးသင္းပ်ံတဲ့ငွက္ေ ပ်ာဖက္ရန႔ံနဲ႔႐ွမ္းမုန္႔ဖက္ထုပ္ကို႐ွမ္းျပည္အလြမ္းေျပမၾကာမၾကာလုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ ရေအာင္ေနာ္။
ပါဝင္ပစၥည္း
*********
ေကာက္ညင္းမႈန္႔-၃၀၀ဂရမ္
ၾကံသကာ - ၁၀၀ ဂရမ္
ေရ - ၅၀ml
ငွက္ေပ်ာဖက္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
1.ၾကံသကာကိုေရထည့္ၿပီးအပူေပးကာေပ်ာ္ေအာင္ျပဳလုပ္ၿပီးအမိႈက္စစ္အေအးခံထားပါ။
2.ပန္းကန္တခုတြင္ေကာက္ညင္းမႈန္႔ႏွင့္ၾကံသကာရည္ကိုေရာနယ္ထားပါ။မာေနလ်ွင္ေရအနည္းင ယ္ထည့္ေပးႏိုင္သည္။
3.ၿပီးလ်ွင္မီးျပထားေသာငွက္ေပ်ာဖက္ကိုသန္႔စင္ၿပီး၇ပံုခန္႔အညီအမ်ွခြဲၿပီးဖက္နဲ႔ထုပ္ကာေပါင္းမည့္ဇကာတြင္စီထည့္ပါ။
4.အသင့္တည္ထားေသာေရေႏြးေပါင္းခံအိုးတြင္ထည့္ၿပီးမိနစ္၃၀မွ၄၅မိနစ္ေပါင္းကာအတြင္းသားက်က္မက်က္စစ္ၾကည့္ၿပီးအေအးခံကာတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
...........
Sofia (13.09.2016)
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ကြက်သားလုံးဟင်း (စူကြည်း)

စူကြည်းလို့ခေါ်တဲ့ပန်းသေးရိုးရာဟင်းလေးကရိုးရိုးလေးနဲ့စားရတာအရသာအရမ်းရှိပါတယ်။မင်္ဂလာဧည့်ခံပွဲ ၊ ဧည့်ဖိတ်၊ မိတ်ဆုံစားပွဲတွေမှာ တည်ခင်းလေ့ရ...