5 March 2017

ကိုးရီးယားၾကာဇံေၾကာ္


Fried Sweet Potato Noodles >> Glass Noodles
ကိုးရီးယားၾကာဇံေၾကာ္ကိုစကၤာပူကကိုးရီးယားေဟာ့ေပါ့ဆိုင္ေလးမွာတခါစားဖူးၿပီးစားရတာအရသာထူးျခားလို႔လိုက္လုပ္စားျဖစ္တာေလးပါ။မသိခင္ကေတာ့ပဲၾကာဇံလို႔ဘဲထင္တာေပါ့ေနာ္။တကယ္တမ္းေလ့လာၾကည့္ေတာ့မွကန္ဇြန္းဥကထုတ္ထားတဲ့ကန္ဇြန္းဥၾကာဇံကိုသံုးၿပီးေၾကာ္ထားတာပါ။ပဲၾကာဇံကျဖဴၿပီးကန္ဇြန္းဥၾကာဇံကအနည္းငယ္ညိဳပါတယ္။ကိုးရီးယားကုန္စံုဆိုင္မ်ားမွာရႏိုင္ပါတယ္။လုပ္စားၾကည့္ရေအာင္ေနာ္ ။
ပါဝင္ပစၥည္း
********
ကန္ဇြန္းဥၾကာဇံ - ၂၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သား/အမဲသား/ပုဇြန္
ၾကက္သြန္နီ - တစ္ျခမ္း
မုန္လာဥနီ - တစ္စိတ္
႐ွီတာခီမႈိ - ၅ပြင့္
င႐ုပ္ပြနီ/စိမ္း- တလံုး
ၾကက္ဥအႏွစ္ - ႏွစ္လံုး
ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္/မုန္ညင္းစိမ္း- တစ္စည္း
ပဲငံျပာရည္အၾကည္ - ၅ဇြန္း
ႏွမ္းဆီေမြး - ၅ဇြန္း
ႏွမ္းေလွာ္ - ၂ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆား-အနည္းငယ္
သၾကား - ႏွစ္ဇြန္း စားပြဲဇြန္း
ဆီ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္ပံု
***********
(၁)ၾကာဇံကိုေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူတြင္၇မိနစ္ျပဳတ္ၿပီးေရေအးေလာင္းကာေရစစ္ထားပါ။
(၂)ႏွစ္သက္ရာအသားငါးပုဇြန္ကိုျပင္ဆင္ထားပါ။
(၃)မုန္လာဥနီကိုအမ်ွင္ေခ်ာင္းေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။႐ွီတာခီမိႈေျခာက္ကိုေရစိမ္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ။င႐ုပ္ပြကိုအေခ်ာင္းေ လးမ်ားစိတ္ထားပါ။ၾကက္သြန္နီအေျမာ င္းစိတ္ထားပါ။
(၄)ၾကက္ဥအႏွစ္ကိုေခါက္ၿပီးအိုးအပူ႐ွိန္အနည္းငယ္ျဖင့္ပါးပါးေလးအခ်ပ္လိုက္ရေအာင္ေၾကာ္ၿပီးအမ်ွင္ေလးမ်ားစိတ္ထားပါ။
(၅)ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္သို႔မဟုတ္မုန္ညင္းစိမ္းကိုေရေႏြးေဖ်ာၿပီးေရစစ္ထားပါ။ပုဇြန္ကိုလည္းေရေႏြးေဖ်ာထားပါ။အသားထည့္လိုပါကအရသာထည့္ၿပီးေၾကာ္ေပးပါ။
(၆)အားလံုးအသင့္ျဖစ္ပါကဇလံုတခုတြင္ျပဳတ္ထားၿပီးေသာၾကာဇံကိုထည့္ၿပီးကပ္ေ ၾကးျဖင့့္အနည္းငယ္ညပ္ၿပီးျဖတ္ေပးပါ။ဆားအနည္းငယ္ပဲငံျပာရည္တစ္ဇြန္းႏွင့္ႏွမ္းဆီေမြးထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြထားပါ။
(၇)ေရေႏြးေဖ်ာထားေသာမုန္ညင္းရြက္ကိုလည္းပဲငံျပာရည္၊ဆီေမြးျဖင့္နယ္ၿပီး ၾကာဇံထဲထည့္ပါ။ပုဇြန္ထည့္ပါ။
(၈)ဒယ္အိုးတခုကိုအပူေပးၿပီးဆီအနည္းငယ္ထည့္ကာမိႈပါးပါးစိတ္ထားသည္ကိုထည့္ေၾကာ္ပါ။ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။ၿပီးလ်ွင္ဆယ္ယူၿပီးၾကာဇံဇလံုတြင္ထည့္ပါ။အထက္ပါနည္းအတိုင္းမုန္လာဥနီ၊ၾကက္သြန္နီင႐ုပ္ပြတို႔ကိုတမ်ိဳးဆီေၾကာ္ၿပီးၾကာဇံထဲသို႔ထည့္ပါ။ၾကက္ဥေၾကာ္အမ်ွင္စိတ္ထားသည္ကိုထည့္ပါ။
(၉)အားလံုးေၾကာ္ၿပီးပါကလက္က်န္ပဲငံျပာရည္ႏွင့့္ဆီေမြးသၾကားတို႔ကိုထည့္ၿပီးသမေအာင္ေမြေပးကာႏွမ္းျဖဴးၿပီးတည္ခင္းသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီ။
❀❀သီးႏွံႏွင့္ၾကာဇံတို႔ကိုအားလံုးေပါင္းမေၾကာ္ဘဲတခုဆီေၾကာ္ထားတဲ့အတြက္အသီးအႏွံမ်ားရဲ႕အေရာင္မ်ားဝါသြားျခင္းမ႐ွိဘဲလွလွပပအေရာင္စံုေလးရ႐ွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
...........
Sofia
http://sofiafoodparadise.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

ၾကက္သားလံုးဟင္း (စူၾကည္း)

စူၾကည္းလို႔ေခၚတဲ့ပန္းေသး႐ိုးရာဟင္းေလးကရိုးရိုးေလးနဲ႔စားရတာအရသာအရမ္းရွိပါတယ္။မဂၤလာဧည့္ခံပြဲ ၊ ဧည့့္ဖိတ္၊ မိတ္ဆံုစားပြဲေတြမွာ တည္ခင္းေလ့ရွ...